Sporazum Zabe i Hamag-Bicra

Mikro i malim poduzetnicima jamstva koja pokrivaju glavnicu kredita i do 100 posto

Program je namijenjen turizmu i sportu te povezanim djelatnostima poput hotela, odmarališta, kampova, restorana, putničkih agencija i fitness centara
 Tom Dubravec/Cropix

Zagrebačka banka i Hamag-Bicro potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji za provedbu Programa dodjele državnih potpora sektoru turizma i sporta "s ciljem pružanja podrške za očuvanje zaposlenosti, ublažavanje teškoća u poslovanju za vrijeme krize i stvaranja preduvjeta za što brži oporavak".

Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva, pokrivat će do 100 posto glavnice kredita za financiranje likvidnosti, ročnosti od jedne do šest godina, a pravo na njih imaju poduzetnici kojima je poslovna aktivnost smanjena ili u cijelosti obustavljana tijekom pandemije.

Program uključuje i povezane djelatnosti poput hotela, odmarališta, kampova, restorana, putničkih agencija, turoperatora, nautičkih čartera, fitness centara i teretana. Spas Vidarkinsky, član Uprave Zabe, rekao je da će program poduzetnicima omogućiti "pristup sredstvima nužnim za održavanje poslovanja i očuvanje radnih mjesta". Potpisivanjem sporazuma, vjeruje članica Uprave Hamag-Bicra Marijana Oreb, bit će omogućeno financiranje velikom broju mikro, malih i srednjih poduzetnika čije je poslovanje ugroženo uslijed pandemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:42