‘PODRŠKA PORODICI‘

MK Group i AIK Banka doniraju 100.000 eura za hrvatsko rodilište

Poboljšanje uvjeta za trudnice i rodilje dio je projekta „Podrška porodici“ koji se provodi u cijeloj regiji

Tomislav Dulibić, Mihailo Janković i Mario Henjak

 Privatna arhiva

MK Group i AIK Banka već četiri godine za svoje zaposlenike organiziraju program „Podrške porodici“ kojim financijski nagrađuju sve koji su u tekućoj godini postali roditelji, priopćeno je u srijedu. Projekt su sad proširili eksterno kroz donacije rodilištima u svim zemljama u kojima posluju, pa tako i u Hrvatskoj. Ovaj regionalni projekt kroz financijske donacije odabranim rodilištima ima za cilj osigurati bolje uvjete za trudnice, majke i novorođenčad, ali i pružiti dugoročnu podršku obiteljskoj politici i mjerama za poticanje nataliteta.

Akcija ukupne vrijednosti veće od 700.000 eura provodi se u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji te Crnoj Gori. Tim su povodom predstavnici MK Group i AIK Banke održali sastanak s predstavnicima Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, na kojemu se razgovaralo o zdravstvenim ustanovama kojima je financijska pomoć najpotrebnija te je dogovorena donacija od 100.000 eura za jedno hrvatsko rodilište.

Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo zbog ove suradnje. „Ova vrijedna donacija MK Group i AIK Banke bit će od velike pomoći za poboljšanje statusa trudnica i rodilja, onih koje trebamo najviše zaštiti jer o njima ovisi budućnost nas samih. Briga o natalitetu je važan zajednički zadatak svih nas,“ zaključio je Dulibić nakon sastanka.

Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, poručio je da ga raduje suradnja s Ministarstvom zdravstva na ovom projektu koji je od interesa za građane Hrvatske: „Nove generacije su budućnost regije i mi to u MK grupi prepoznajemo kao kompanija koja zapošljava 6.000 ljudi u jadranskoj regiji. Donacijom od 100.000 eura za unaprjeđenje hrvatskog zdravstva nastavljamo društveno odgovorne aktivnosti u Hrvatskoj. Naime, početkom godine smo pružili pomoć stanovnicima pogođenim razornim potresima, kao najveći pojedinačni donator u ovom teškom trenutku za hrvatski narod. Upravo je podrška lokalnim zajednicama razlog zbog kojeg je naša kompanija prepoznata kao jedna od najhumanijih na ovim prostorima.“

Mario Henjak iz AIK bankarske grupe ovim je povodom izjavio: „Mi smo u AIK bankarskoj grupi ponosni što smo uz naše zaposlene u tako važnom trenutku za svaku obitelj, kakav je rođenje djeteta, a još smo zadovoljniji što smo poslije četiri godine program Podrške porodici proširili i eksterno na lokalne zajednice u regiji. Briga o djeci je, uz zdravstvo, značajan segment društveno odgovornih aktivnosti naše bankarske grupe. Ulaganje u nove naraštaje je zapravo ulaganje u budućnost regije. Zato donacijama rodilištima želimo doprinijeti unapređenju uvjeta u kojima se rađaju novi životi.“

Regionalni projekt „Podrška porodici“ nije jedini ovakav program proveden s ciljem pomaganja društvu od strane MK Group i AIK Banke. U lokalnim zajednicama u kojima su prisutne samo u proteklih pet godina provele su više od 500 društveno odgovornih akcija vrijednih više od pet milijuna eura. MK Group je prošle godine proglašena za društveno najodgovorniju kompaniju. Njihovi programi posebno su usmjereni ka podršci djeci i mladima, zdravstvu, obrazovanju te pomoći najosjetljivijim grupama u društvu. Podsjetimo, s ciljem pomaganja državama u kojima posluju, MK Group je u protekloj godini pružila veliku pomoć hrvatskim područjima pogođenima potresima. Uz pomoć od pola milijuna kuna za saniranje posljedica razornih potresa na područjima Siska i Banovini, unesrećenima su donirali i namirnice u vrijednosti od 300 tisuća kuna, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:04