Iza i Samo Login

Najbogatiji Slovenci pokreću novi biznis u Srbiji: ‘Bit će najveća u Europi‘

Bračni par je svoj udio u kompaniji prodao kineskoj kompaniji Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co za milijardu eura
Iza i Samo Login
 Screenshot YouTube

Najbogatiji Slovenci, bračni par Iza i Samo Login, vlasnici Outfit 7 koja je zaslužna za planetarnu hit aplikaciju Talking Tom, nedavno su kupili zemlju u Srbiji. Bračni par je kupio tisuće hektara u Vojvodini. Slovenci su svoj udio u kompaniji prodali kineskoj kompaniji Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co za milijardu eura. Bila je to najveća prodaja u povijesti Slovenije. Za dio novca, bračni par Login je u Banatu kupio više od 4.000 hektara zemlje.

- Oni na 3.800 hektara žele uspostaviti organsku poljoprivrednu proizvodnju. To će biti najveća platforma organske poljoprivredne proizvodnje, ja sam potpuno uveren, u čitavoj Europi - rekao je Telegrafu.rs ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Iza i Samo Login, većinski vlasnici Outfit7, tvorca mobilnih igara Talking Tom, planirali su prodaju kompanije još 2016. Slovenski časopis Manager bračni par Login postavio je na vrh liste najbogatijih Slovenaca. Outfit7 zarađuje oglašavanjem i kupovinom kroz aplikaciju. Da bi iskoristili popularnosti kod djece, Outfit7 je ponudu proširio web videom, što je taktika koju koristi i tvorac Angry Birdsa. Outfit7 je prije prodaje imao oko 9 milijuna pretplatnika na YouTubeu, a video sadržaj prikazan je oko 9,4 milijarde puta.

Vlasnicima kojih je 120 (Iza i Samo Login držali su oko 60 posto udjela), isplaćeno je te 2016. 74 milijuna eura dividende, a godinu ranije oko 39 milijuna. Holding Outfit7 Investments Limited ima sjedište u Londonu, no porez plaća na Cipru. Ima 14 tvrtki kćeri u Londonu, Ljubljani, na Cipru, u Švicarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini i SAD-u. Sklopili su poslove uz zabavni softver vrijedne 22 milijarde dolara, najviše u posljednjih 12 godina. U trenutku prodaje, cijena kompanije po dionici bila je 100 eura, pa je vrijednost cijele kompanije oko milijardu eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 03:38