Novi planovi

Najveći poduzetnik u Srbiji širi svoje carstvo na Jadranu i ulaže 110 mil. €

Novom investicijom od 110 milijuna eura planira jačanje elitnog turizma sa svojim hotelom Kempinski i golf terenima u Savudriji
Miodrag Kostić
 Aleksandar Dimitrijevic / CROPIX

Srpski poduzetnik i vlasnik luksuznih hotela Kempinski u Savudriji i Portorožu, Miodrag Kostić planira širenje poslovnog carstva na sjevernu obalu Jadranskog mora. Novom investicijom od 110 milijuna eura planira jačanje elitnog turizma sa svojim hotelom Kempinski i golf terenima u Savudriji.

No, kako navodi Tportal, Kostić je spreman povisiti investiciju ako uspije u Starom pristaništu u Trstu dobiti hangare 6 i 9, vodenu površinu ispod ova dva skladišta razgraničenu Dokovima II i III, cijeli Dok II kao i cijeli Adria terminal. Naime, na to mjestu planira kreirati pristanište jahte kao i plovila za zabavu.

Inače, Miodrag Kostić ujedno je i jedan od najbogatijih ljudi u bivšoj Jugoslaviji i najveći poduzetnik u Srbiji. Njegov imperij s oznakom MK Group iz Beograda, proteže se od prehrambene industrije, gdje je sve počelo sa šećerom, a nastavilo se pridruživanjem Carnex-a pa sve do turističko-ugostiteljskog sektora, gdje je vlasnik brojnih luksuznih objekata na jadranskoj obali, od Slovenije do Crne Gore poput hotela Kempinski u Savudriji i Portorožu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:07