Imenovanje

Nakon Konzuma, Slavko Ledić preuzima poziciju predsjednika Uprave Kraša

Izazov nove Uprave bit će realizacija ogromnog potencijala kompanije kroz jačanje učinkovitosti distribucijskih kanala
Slavko Ledić, novi predsjednik Uprave Kraša
 PR

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Kraša d.d. Slavko Ledić imenovan je na poziciju predsjednika Uprave, priopćili su iz Kraša.

Funkciju će preuzeti 16. svibnja, a na nju dolazi s pozicije predsjednika Uprave Konzuma, koji je uspješno vodio proteklih pet godina. Dosadašnji predsjednik Uprave Kraša d.d. Damir Bulić prelazi na mjesto člana Uprave, gdje će s ostalim članovima nastaviti stvarati još bolji Kraš na dobrobit i zadovoljstvo njegovih zaposlenika i potrošača, što ostaju ključni poslovni prioriteti tvrtke.

„Iznimno sam ponosan što preuzimam odgovornost predsjednika Uprave Kraša i siguran sam da ću dati doprinos u realizaciji svih potencijala, koje ova kompanija nedvojbeno ima. Cilj nam je Kraš postaviti na mjesto vodeće konditorske industrije regije, a to ćemo postići unaprjeđujući i modernizirajući poslovne procese te održavajući i razvijajući sve vrijednosti na kojima Kraš temelji svoju uspješnu povijest dugu gotovo 110 godina. Fokus mog rada bit će na povećanju proizvodnje i prodaje, odnosno jačanju pozicije Kraša na postojećim tržištima i širenju na nova, a sve na temelju vrhunske kvalitete, duge tradicije i izgrađene prepoznatljivosti Kraševih brendova i proizvoda. Hvala mojem kolegi Damiru Buliću koji je dosad uspješno vodio kompaniju i hvala svim zaposlenicima koji kroz godine stvaraju i razvijaju Kraš. Veseli me što ćemo zajedno nastaviti stvarati nove vrijednosti. Zahvalan sam i svima u Konzumu i Fortenova grupi na podršci i povjerenju tijekom svih ovih godina“, izjavio je tim povodom Slavko Ledić.

Vodstvo Kraša, navodi se u priopćenju, radi na daljnjoj prilagodbi poslovanja u kontekstu posljedica ovih izazovnih vremena, kao i na razvijanju planova za različite buduće scenarije i razine utjecaja krize na poslovanje kompanije, industrijski sektor te gospodarstvo u cjelini.

„Uz to, među prvim koracima novog predsjednika Uprave bit će dubinska analiza poslovanja, koja je u cilju izrade plana restrukturiranja i daljnjih ulaganja već započeta krajem prošle godine. Izazov nove Uprave bit će realizacija ogromnog potencijala kompanije kroz jačanje učinkovitosti distribucijskih kanala, otvaranje novih tržišta, povećanje operativne efikasnosti i produktivnosti te osuvremenjivanje postojećih kapaciteta. Najveća vrijednost Kraša i dalje će biti njegovi radnici, a Kraš će i dalje biti jedan od ključnih aktera hrvatskog gospodarstva“, stoji u priopćenju Kraša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:20