Očekivani odlazak

Nakon Peruškova pisma o sumnjama u nezakonite radnje, Kocijan podnio ostavku u Mercatoru

Peruško je predložio smjene Mislava Galića iz Jamnice te Dražena Kocijana iz Mercatora
Dražen Kocijan
 Biljana Gaurina / CROPIX

Bivši predsjednik uprave Tiska Dražen Kocijan u ponedjeljak je podnio ostavku na sve funkcije u sustavu Mercatora, a uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca ostavku je prihvatila, prenosi slovenska agencija STA časopis Finance.

Ostavka je uslijedila nakon što je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško u petak predložio Kocijanovu smjenu, obrazlažući to sumnjama u njegove nezakonite radnje dok je bio na čelu Tiska.

Finance pišu da je predsjednik Uprave Mercatora Tomislav Čizmić odmah nakon Peruškova pisma upozorenja o Kocijanovim navodno spornim radnjama u razdoblju u kojem je vodio distribuciju tiskanih medija u tvrtki Tisak iz sustava Agrokora, sazvao izvanrednu sjednicu Uprave koja je održana danas, te da je Kocijan podnio pisanu ostavku na sve funkcije unutar Mercator grupe.

Kocijan je, prenose Finance, rekao da ne želi na bilo koji način štetiti ugledu Mercatora i da je to razlog za njegovu odluku. Dodatno, naglasio je da odbacuje sve navode i izvješća o navodnim nepravilnostima dok je radio u Tisku.

Peruško je u petak u pismima Nadzornom odboru Jamnice i članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator, predložio smjene Mislava Galića s mjesta predsjednika i člana Uprave Jamnice te menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

U pismu upućenom predsjedniku Uprave Mercatora Tomislavu Čizmiću i na znanje članovima Nadzornog odbora Mercatora, Peruško ih obavještava o sumnji u nepravilnosti i nezakonitosti u radu ranijih uprava pojedinih društava pod izvanrednom upravom, koja se odnosi i na menadžera u Mercatoru Dražena Kocijana.

Izvanredni povjerenik je, kako se navodi, upozorio na osnove sumnje da je Dražen Kocijan, ranije predsjednik Uprave Tiska, kao odgovorna osoba tog društva, svojim nesavjesnim radom potencijalno nanio iznimnu štetu tom društvu, slijedom čega postoji sumnja da su se u njegovim radnjama stekla obilježja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:04