Sastanak s bankarima

‘Ne možemo odobriti dodatne masovne covid-moratorije‘

Zdenko Adrović kaže da će banke i dalje u dogovoru s klijentima tražiti prihvatljiva rješenja
Zdenko Adrović
 Damir Krajac/Cropix

Predstavnici Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela u četvrtak su održali sastanak s predstavnicima HUB-a i njezinih članica kako bi razmijenili inicijative, mišljenja o poduzetim mjerama banaka za turistički sektor i srodne djelatnosti, ali i zbog vraćanja preuzetih kredita malih hotelijera te kreditiranja sljedeće sezone.

Direktor HUB-a Zdenko Adrović istaknuo je da HUB uoči turističke sezone pažljivo promatra epidemiološku i zdravstvenu situaciju u Hrvatskoj te kako vjeruju da će klijenti iz turističkog sektora ove sezone ostvariti bolje rezultate u odnosu na lani.

- Banke prema trenutačnoj europskoj i hrvatskoj regulaciji nemaju mogućnost odobravati dodatne masovne covid-moratorije za one klijente koji navedenu mjeru koriste u trajanju od 12 mjeseci. Međutim, banke će u dogovoru s klijentima i dalje tražiti prihvatljiva rješenja na individualnoj razini - istaknuo je Adrović.

Predsjednik Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela Šime Klarić istaknuo je da su mali hotelijeri zadovoljni razgovorima i spremnosti banaka i državnih institucija da se pronađu nove mjere za održavanje likvidnosti i otplate dugoročnih kredita do 30. lipnja 2022. godine, kad očekuju ozbiljan povrat turista i prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:38