PlanRadar

Nedostatak radnika u građevinarstvu može se djelom riješiti i - primjenom softvera

Iz startupa nastalog iz ideje iskusnog osječkog građevinara Domagoja Dolinšeka, kažu da rješenje može biti i briga o radnicima

U PlanRadaru upozoravaju da je rješenje za trenutačno stanje u građevinarstvu djelom i u automatizaciji

 Jl/

Nedostatak radnika u turizmu i građevinarstvu skreće pozornost na korištenje naprednih tehnologija, ne kao načina da se zamjeni radnike već kako bi se pomoću tehnologije otvorila mogućnost da se umanje štete od nedostatka radnika.

Među inima, to se postiže automatizacijom, u austrijsko-hrvatskom startupu PlanRadaru, koji je nastao iz ideje iskusnog osječkog građevinara i suosnivača Domagoja Dolinšeka, upozoravaju da se na taj način povećava sigurnost radnika na gradilištu.

To u konačnici povećava i interes radnika da rade za određenog građevinara.

BESPLATNO: Preuzmite drugi broj magazina Startup Report - mapirali smo najaktivnije startup hubove u Hrvatskoj!

⊕⊕

PlanRadar je cloud platforma za vođenje građevinskih projekata koja je pokrenuta u Beču prije devet godina.

Danas broji više od 14.500 partnera, a ukupno njegovu platformu u 60 država koristi preko 100.000 građevinskih i nekretninskih profesionalaca. U Hrvatskoj ima ured u Zagrebu.

Njegova platforma omogućuje vođenje cjelokupne dokumentacije o građenju preko mobitela, tableta i računala, a koristi se u građevinskoj industriji i na tržištu nekretnina.

Ove godine PlanRadar primio je investiciju od 69 milijuna dolara.

Bojan Petković, regionalni direktor tvrtke PlanRadar kaže da se korištenjem softvera u građevinarstvu može podići nivo sigurnosti i zdravlja radnika.

- Sigurnost i zdravlje na radu u građevinarstvu može se unaprijediti kroz nekoliko sinkroniziranih procesa. S jedne strane, potrebno je omogućiti lakše bilježenje učestalih problema, automatizacijom ubrzati proces prijavljivanja incidenata, kao i detaljnu analizu prethodnih prijava, kako bi se razvila strategija sprječavanja ponavljanja pogrešaka. S druge strane, na gradilištima diljem svijeta, pa i u regiji, potrebno je dodatno raditi na izgradnji kulture kontinuiranog poboljšanja, omogućavajući radnicima lak pristup i usvajanje zdravstvenih i sigurnosnih informacija te postojećih procjena i izvješća - kaže Petković.

Ovdje se možete predbilježiti na jedinstveni newsletter o startupima

⊕⊕

Dodaje da inovativna digitalna rješenja, poput PlanRadara, mogu donijeti brojne prednosti u praktičnom svakodnevnom poslovanju.

- To uključuje da se svi članovi tima mogu lako pristupiti i zabilježiti sve potrebne informacije, čak i kada nisu na mreži, bilo da se radi o komunikaciji vezanoj uz zdravlje i sigurnost na radu ili stvaranju predložaka i izvješća za buduću analizu - zaključuje Petković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:07