POSRNUĆE

Njemački proizvođač automobila zapao u velike financijske probleme, morat će otpustiti sve radnike

Sono Motors je planirao napraviti revoluciju na tržištu automobila svojim solarnim električnim automobilom Sion no plan nije uspio

Solarni električni automobil Sion

 Christof Stache/Afp/Profimedia/Christof Stache/afp/profimedia

Unatoč razgovorima s potencijalnim investitorima, stvari za njemačkog proizvođača automobila izgledaju loše. Izgledi za sklapanje spasonosnih poslovnih ugovora su jako mali, piše Fenix-magazin.de.

Münchenska tvrtka za proizvodnju automobila Sono Motors, koja je zapala u financijske poteškoće, već je otpustila određene radnike tijekom prošle godine. Sada, prema pisanju njemačkih medija, i preostalim radnicima prijeti otkaz nakon što je tvrtka morala pokrenuti stečaj.

Raskidanje ugovora o radu

U priopćenju je objavljeno kako se još ne može pronaći investitor. Unatoč pregovorima s mogućim investitorima, čini se kako su male šanse za brzo sklapanje ugovora.

Sono Motors želio je osvojiti tržište solarnim električnim automobilima

Stoga se planira otkaz ugovora o radu preostalim radnicima. Očekuje se kako će otkazi stupiti na snagu početkom 2024.

Sono Motors je prvotno planirao napraviti revoluciju na tržištu automobila svojim solarnim električnim automobilom Sion. Međutim, ovaj plan nije uspio.

Sada će se tehnologija prodati drugim proizvođačima automobila. Ostaje neizvjesno kako će i hoće li se rad u proizvodnim pogonima nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 10:00