Odluka Vlade

Novogradnja 514 u 3. maju prodavat će se javnim pozivom

Prvotno je bila određena prodaja uz pomoć agenta za posredovanje, ali to se mijenja te će Ministarstvo na svojoj web stranici i u najmanje jednom specijaliziranom mediju objaviti natječaj za prodaju.
 Matija Djanjesic/Cropix

Hrvatska Vlada danas je odlučila da će se brod za prijevoz automobila i kamiona (novogradnja 514), koji se gradi u 3. maju, prodavati preko javnog poziva, a ne posredovanjem brokera.

Kako je podsjetio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, prvotno je bila određena prodaja uz pomoć agenta za posredovanje, ali to se mijenja te će Ministarstvo na svojoj web stranici i u najmanje jednom specijaliziranom mediju objaviti natječaj za prodaju.

"U slučaju da nijedna ponuda ne bude prihvaćena, može se ponovno objaviti javni poziv ili će započeti postupak odabira agenta za posredovanje pri prodaji i kupnji broda", rekao je Ćorić.

Podsjetio je kako je Ministarstvo financija na drugoj elektroničkoj javnoj dražbi, jer na prvoj nije bilo zainteresiranih ponuditelja, u skladu sa zaključkom Vlade, kupilo brod koji je postao vlasništvo Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Nakon toga je potpisan ugovor o završetku gradnje (novogradnja 514), a država se zadužila kod HBOR-a za 22 milijuna eura radi financiranja.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja ima zasad desetak neformalnih iskaza interesa zainteresiranih kupaca. Taj brod za prijevoz automobila i kamiona bio je dio stečajne mase društva Uljanik d.d. u stečaju i sada je na otpremnoj obali riječkoga 3. maja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:18