potres

Nuklearna elektrana Krško automatski zaustavljena

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je u utorak da je razoran potres u Petrinji, koji se dogodio u 12,19 sati, bio magnitude 6.2 prema Richteru, a osjetilo ga je šest milijuna ljudi
 Matej Leskovsek/AFP

Nuklearna elektrana Krško automatski je zaustavljena nakon današnjeg potresa i u sigurnom je stanju zaustave, priopćeno je u utorak iz Krškog.

"Zbog današnjeg potresa Nuklearna elektrana Krško automatski je zaustavljena i nalazi se u sigurnom stanju zaustave. U tijeku su preventivni pregledi njenih sustava i opreme", kaže se u priopćenju iz Nuklearne elektrane.

Dodaje se da će o njezinu ponovnom priključenju na elektroenergetsku mrežu naknadno izvijestiti javnost.

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je u utorak da je razoran potres u Petrinji, koji se dogodio u 12,19 sati, bio magnitude 6.2 prema Richteru, a osjetilo ga je šest milijuna ljudi.

Program opasnosti od potresa američkog Geološkog zavoda (USGS) pak je procijenio je da se potres u Hrvatskoj osjetio u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj gori, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:11