TRAŽI FLEKSIBILNOST

Oglasio se ministar Ćorić o najavljenom ukidanju minusa, evo što je poručio

Potpuno je neprihvatljivo da se ukinu ili smanje u kratkom roku, rekao je ministar
Tomislav Ćorić
 Goran Mehkek/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić je u ponedjeljak, nakon obilaska tvrtke Hug&Punch, centra izvrsnosti za edukaciju i certificiranje specijalista za kavu, istaknuo da su takvi poduzetnički iskoraci potrebni Hrvatskoj.

Hug&Punch prostire se na 600 četvornih metara posvećenih samo kavi, a osim kao edukativni centar, funkcionira i kao dobavljač sirove specialty kave s geografskim porijeklom te mikro pržionica. Pod etiketom Hug&Punch pokrenuta je i proizvodnja specialty kave.

Osim Hug&Punch blendova kave, ponuda uključuje i tailor-made rješenja što HoReCa partnerima omogućava kreiranje vlastite mješavine kave uz nadzor stručnjaka.

"Samo inovativnim rješenjima i vrhunskim proizvodima hrvatski poduzetnici mogu se ucrtati na kartu izazovnog europskog tržišta, a Hug&Punch pripada skupini onih koji su u tome već uspjeli. Predanim radom i ulaganjem u znanje postali su jedan od vodećih europskih centara izvrsnosti u svojoj branši", istaknuo je ministar nakon obilaska.

Ministar Ćorić je prije Matulja boravio u Puli, gdje se susreo s predstavnicima uprave Uljanika. Izrazio je zadovoljstvo predstavljenim.

"Uljanik se polako diže, ugovorena je gradnja relativno malog broda, a razgovarali smo o perspektivama i mogućnosti novih gradnji", rekao je. Dodao je da će država podržavati razvoj, prvenstveno kroz poticanje zdrave brodogradnje, bazirane na tržišnim temeljima.

"Moramo svi zajedno paziti da aktivnost brodogradnje i u Uljaniku i 3. maju ne izađe iz tržišnih okvira i uđe u dubioze kao u nedavnoj prošlosti", dodao je ministar.

Na novinarsko pitanje o stanju u Brodosplitu i njegovim sestrinskim tvrtkama u postupcima stečaja, rekao je da nije upoznat s detaljima u toj privatnoj tvrtki. No, interes nam je da svako brodogradilište ispunjava obveze prema radnicima, dobavljačima i državi, naglasio je.

Upitan da komentira najavljeni prosvjed kod centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, zbog smrada, Ćorić je rekao da se problemi u centrima javljaju posebice na vrhuncima sezone i izazivaju nezadovoljstvo mještana.

"Centri imaju svoje optimalne kapacitete, a oni se često u sezoni premašuju pa se pojavljuje smrad. No, dobro je da štetne čestice po mjerenjima ostaju u okviru standarda, ispod graničnih vrijednosti", naveo je. Ustvrdio je da se taj problem može riješiti aktivnošću svih građana i to većom stopom odvajanja otpada na kućnom pragu.

Na upit da komentira informacije o smanjenju minusa po tekućim računima u bankama, rekao je da bi se građanima trebalo ostaviti dovoljno vremena da se prilagode novim uvjetima. Neprihvatljvo i neumjesno je da se to uvodi u vrlo kratkom vremenskom roku. Banke moraju biti fleksibilne, istaknuo je ministar Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:10