AKVIZICIJA IT PODUZETNIKA

Osnivač Infobipa zarasle Puljankine nekretnine kupio za 1,25 milijuna eura, kreće u gradnju velebnog hotela tik uz more?

‘Još nisam odlučio što ću tamo graditi, ali to će sigurno biti u skladu s prostornim planom‘, izjavio je Silvio Kutić

Silvio Kutic Infobip

 Jl/

Vodnjanski poduzetnik Silvio Kutić koncem prošle godine na sudskoj dražbi kupio je nekadašnje Puljankine nekretnine u Barbarigi. Jedan od osnivača i izvršni direktor Infobipa 12.300 četvornih metara građevinskog zemljišta kupio je za 1.250.250 eura ili 9,4 milijuna kuna, piše Istra24.hr.

Podsjetimo, tijekom stečajnog postupka nakon propasti Puljanke u Barbarigi su na prodaju stavljeni dvorište i dvije gospodarske zgrade ukupne površine 12.300 četvornih metara. Iako se uglavnom radi o ruševinama obraslim šipražjem, atraktivni dio, osim u blizini mora, leži u prostornoj-planskoj dokumentaciji - zoni ugostiteljsko turističke namjene.

Riječ je o građevinskom području Grada Vodnjana unutar kojeg prostorni plan UPU Barbariga 1 i 2 dozvoljavaju gradnju hotela, kao i građevine stambene namjene. Nakon posljednjih izmjena plana iz 2018. godine na lokaciji je moguće izgraditi kapacitete dostatne za 100 kreveta. Od toga se 70 odnosi na hotel, a 30 na vile.

- Točno je da sam nedavno na dražbi kupio spomenutu nekretninu. Još nisam odlučio što ću tamo graditi, ali to će sigurno biti u skladu s prostornim planom. Činjenica je da na vodnjanskom priobalju nedostaje kvalitetnih turističkih sadražaja, kratko je izjavio Silvio Kutić, piše Istra24.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:13