ZAKOPALI RATNU SJEKIRU

Podravkini proizvodi vraćaju se na police velikog trgovačkog lanca: Riješili su nesuglasice iz prošle godine

Asortiman proizvoda koje će kupci ponovo moći naći u Kauflandu uključuje sve Podravkine glavne kategorije i brendove

Ilustrativna fotografija

 Ranko Suvar/Cropix

Nakon što je Podravka u travnju prošle godine prekinula isporuku svojih proizvoda trgovačkom lancu Kaufland, sada je postignut dogovor da se Podravkini proizvodi vraćaju na police Kauflandovih trgovina.

Iz Kauflanda Hrvatska su nam potvrdili da su postigli dogovor s Podravkom te su kratko odgovorili da se proizvodi Podravke vraćaju na police Kauflanda, tako da svojim kupcima ponovo nude velik izbor Podravkinih proizvoda.

Iz Podravke su nam odgovorili kako je točno da su, nakon višemjesečnih pregovora, Podravka i Kaufland postigli dogovor o uvjetima suradnje, odnosno o cijeni i asortimanu proizvoda.

"Dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo, sukladno Podravkinim prodajnim politikama čime su ispunjeni svi preduvjeti za ponovni plasman Podravkinih proizvoda i na Kauflandove police. Asortiman proizvoda koji će kupci ponovo moći naći u Kauflandu uključuje sve Podravkine glavne kategorije i brendove. Podravka surađuje sa svim trgovačkim lancima u Hrvatskoj čime osigurava široku dostupnost svojih, potrošačima omiljenih brendova, od kojih su mnogi tržišni lideri u svojim kategorijama. Za Podravku su odnosi s trgovačkim partnerima iznimno vrijedni i kontinuirano ih unapređujemo vodeći računa da oni donose pozitivan doprinos rezultatima i Podravke i naših partnera", istaknuli su iz Podravke.

Podsjetimo, proizvodi Podravke su, nakon što dogovor u travnju prošle godine nije postignut, tijekom proteklog ljeta polako nestajali s polica trgovačkog lanca Kaufland. Mnoge je zbunjivalo to što su se poneki proizvodi Podravke i nadalje nalazili na policama, ali to tada nije bila riječ o direktnoj nabavi od Podravke, nego su se ti proizvodi nabavljali na nekom drugom mjestu, vjerojatno od nekih distributera. Do prekida suradnje, odnosno do prestanka isporuke, došlo je zato što Podravka nije prihvatila Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na Podravkine druge trgovačke partnere. Iz Podravke su tada kazali da im tadašnji zahtjev nije prihvatljiv te da je čak i suprotan pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom. Iz Kauflanda su nam polovinom kolovoza prošle godine kazali da nisu prekinuli pregovore s Podravkom te da se nadaju dogovoru. Istaknuli su i to da Kaufland proizvode Podravke nije izbacio s polica te da su svojim kupcima nudili neke od najprodavanijih Podravkinih artikala, primjerice Lino Ladu, ajvar, pasiranu rajčicu...

image

Na fotografiji: Podravkini proizvodi

Nera Simic/

Kaufland Hrvatska je po veličini peti maloprodajni lanac u Hrvatskoj, s prihodom od gotovo 650 milijuna eura i s oko 2100 zaposlenih u 2022. godini, tako da je ovaj dogovor s jednom od najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija svakako nužan i logičan te obostrano koristan. Teško je zamisliti police nekog maloprodajnog lanca bez Vegete, Čokolina...

image

Kaufland

/Kaufland
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 13:47