PROBLEMI U PROCESU

Ponovno odgođena sjednica nadzornog odbora Turisthotela: Tankerska plovidba je za 39,34 % dionica izdvojila oko 88 mil. eura

Na sjednici se trebala usvojiti odluka o isplati predujma dividende u iznosu od 12 eura po dionici

Bivša upravna zgrada Turisthotela

 Andrija Lucic/Cropix/Cropix

Sjednica nadzornog odbora Turisthotela koja je bila sazvana za protekli petak i bila odgođena za danas, ponovno je odgođena. Potvrdio nam je to jedan član nadzornog odbora tvrtke Turisthotela koji nam je kazao da je to jedino što može reći. Podsjetimo, na sjednici se trebala usvojiti odluka o isplati predujma dividende u iznosu od 12 eura po dionici. Međutim, očito nije osigurana potrebna većina, odnosno tri glasa od pet članova nadzornog odbora.

Prema nepotvrđenim informacijama sjednica je u petak bila odgođena zato što su se četiri člana nadzornog odbora negativno očitovala o prijedlogu uprave o isplati predujma dividende - jer je Tankerska plovidba kao najveći pojedinačni dioničar postala obvezna dostaviti javnu ponudu za preuzimanje dionica.

Podsjetimo, Tankerska plovidba je kupnjom 39,34 posto dionica Turisthotela postala obvezna dostaviti javnu ponudu za preuzimanje preostalih dionica Turisthotela. Rok za objavu javne ponude je polovica veljače. Dakle, Tankerska plovidba je u obvezi davanja javne ponude koja je stupila na snagu 18.1.2023. godine prelaskom praga od 25 posto.

Rok od mjesec dana ističe 18. 02. 2023. godine, a daljnja procedura je takva da se o toj ponudi u roku od dva tjedna mora očitovati HANFA. Tankerska plovidba je iz dostupnih podataka za udio od 39,34 posto dionica u Turisthotelu izdvojila oko 88 milijuna eura, a s koliko dionica će po završetku javne ponude završiti, trebali bismo uskoro saznati. Potencijalno se radi o ulaganju od preko 220 milijuna eura, ali samo u Tankerskoj plovidbi znaju koliki iznos će ponuditi ostatku dioničara u javnoj ponudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:43