METEORSKI USPON

Popularna ‘meme‘ kriptovaluta obogatila ulagače, porasla za gotovo 60.000.000 posto u godinu dana!

Kao i dogecoin, shiba inu coin prikazuje psa Shiba Inu kao svoju maskotu. Zbog nje su neki ulagači preko noći postali milijunaši
Ilustracija
 DAX Images/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Popularna kriptovaluta Shiba inu coin u srijedu je skočila do novog rekorda, zabilježivši porast od preko 60.000.000 posto na godišnjoj razini, piše CNN.

Parodijska kriptovaluta - za koju se čini da je inspirirana dogecoinom, još jednom "meme" kriptovalutom - porasla je za gotovo 30% u posljednja 24 sata, javlja CoinGecko.

Umanjila je neke od svojih dobitaka otkako je dosegnula svoj rekord u ranim jutarnjim satima po američkom vremenu, ali ostaje 11. najveća digitalna valuta po tržišnoj kapitalizaciji.

Vrijednost tokena, koji je lansiran prošle godine, porasla je za otprilike 100 posto u posljednjih sedam dana, a sada ima tržišnu vrijednost od oko 26 milijardi dolara.

Kao i dogecoin, shiba inu coin prikazuje psa Shiba Inu kao svoju maskotu. Zbog njegovog meteorskog uspona neki su ulagači preko noći postali milijunaši.

Ovaj coin je također osvojio nekoliko pobornika među poznatima i slavnima, od bivših zvijezda boy bendova do profesionalnih sportaša.

Ranije ove godine, suosnivač duge najveće kriptovalute Ethereuma Vitalik Buterin izazvao je masovan pad u vrijednosti ove kriptovalute, kada je donirao milijardu dolara shiba inu coina humanitarnom fondu za covid-19 u Indiji.

Njegov dramatičan porast ovog tjedna poklapa se sa sve većom podrškom peticiji stranice Change.org, kojom se trgovačka platforma Robinhood poziva da izlista shiba inu novčić u svojoj ponudi. Peticija je dosad skupila 334.500 potpisa.

Robinhood nije odmah odgovorio na zahtjev CNN Businessa za komentar. Tvrtka je 2018. počela širiti svoju kripto ponudu izvan bitcoina i ethereuma kako bi uključila valute uključujući litecoin i bitcoin cash.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:29