Umjetnost štednje

Povodom Svjetskog dana štednje PBZ održava brojne radionice u osnovnim i srednjim školama

Inicijativa Umjetnost štednje pokrenuta je prije dvije godine, a u njoj sudjeluju međunarodne banke koje su dio grupacije Intesa Sanpaolo
Volonter PBZ-a
 PBZ Press

Kako bi financijski educirala što veći broj mladi, Privredna banka Zagreb (PBZ), ovog će četvrtka, 31. listopada, povodom Svjetskog dana štednje održati brojne radionice u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske, priopćili su iz PBZ-a.

Dio je to međunarodne inicijative Umjetnost štednje, čiji je cilj uvođenje strateškog volontiranja. U osnovnim školama održavat će se radionice Djeca i štednja i Ti odlučuješ, dok se u srednjim školama provode radionice pod nazivom Financijski savjetnik. U četvrtak će biti održano više od 20 radionica, dok su za početak godine volonteri PBZ-a pripremili i novu edukaciju Sigurnost na internetu. Ta je tema, doznajemo, predviđena za starije razrede osnovnih škola kao i za srednje škole.

Sama inicijativa Umjetnost štednje pokrenuta je prije dvije godine, a u njoj sudjeluju međunarodne banke koje su dio grupacije Intesa Sanpaolo. U sklopu inicijative, kako su pojasnili u PBZ-u, formiran je tim od 50-ak volontera koji su do sada u 57 škola diljem svijeta proveli više od 215 radionica za djecu. Uz radionice, Umjetnost štednje pruža priliku da djeca posjete poslovnice banke te da se tamo upoznaju s osnovnim financijskim pojmova, poslovima bankarskog službenika te alatima kojima se koriste u bankarskom poslovanju.

PBZ Press
Upravljanje potrošnjom uključuje analizu prioritetnih i sporednih troškova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:55