OD RIBNJAKA DO STOLA

PP Orahovica u šest godina osam puta povećala izvoz: A upravo su se u Orahovici predstavili s jedinstvenim konceptom

Jedini, naime, nude prerađenu slatkovodnu ribu u obliku paniranih proizvoda

Sasa Breznik, PP Orahovica

Na najvećem svjetskom sajmu ribe Seafood Expo Global, koji se prošli tjedan održavao u Barceloni u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, predstavilo se i deset hrvatskih tvrtki: Arbacommerce, Conex Trade, Cromaris, Jadran tuna, Mišlov, Orada Adriatic, Pelagos Net Farma, PP Orahovica, Sardina i ZMH Horvat.

Poljoprivredno poduzeće Orahovica, najveći proizvođač i prerađivač slatkovodne ribe u Hrvatskoj i regiji, ove je godine predstavilo proizvode pod brendom Panona Mare, koji jedini nudi prerađenu slatkovodnu ribu u obliku paniranih proizvoda ready-to-cook.

- Riječ je o jedinstvenim i inovativnim proizvodima koji su prilagođeni potrebama suvremenog potrošača, jednostavnijoj pripremi i ukusnijoj konzumaciji. Nakon distribucije u HORECA sektoru, odnedavno su u maloprodaji dostupni i hrvatskim kupcima, a istovremeno se pripremamo za plasman na europsko i svjetsko tržište. Sudeći prema reakcijama posjetitelja na sajmu, naši proizvodi jedinstvenog su koncepta i okusa, a panirana riba spremna za brzu i jednostavnu pripremu proglašena je jednim od trendova 2023. Kao jedan od najvažnijih događaja u sektoru ribarstva, ovaj sajam odlična je platforma za poslovne susrete s ciljnim kupcima u B2B segmentu, ali i prilika za daljnju gradnju imidža Panona Mare - ističu iz PP Orahovice.

PP Orahovica uzgaja ribu na 6817 hektara ribnjaka u podnožju brežuljaka središnje Hrvatske. Ribnjaci se pune vodom iz obližnjih rijeka i slivnim vodama iz Parka prirode Papuk, u kojem nema zagađivača.

- S obzirom na proizvodnu politiku ‘od polja pa do stola‘, vrhunska kvaliteta i sigurnost sirovina i proizvedene hrane imperativ su poslovanja PP Orahovice. Riba se prerađuje netom prije isporuke, što osigurava visoku svježinu i kvalitetu proizvoda. Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u restrukturiranje ribnjaka, povećanje površina u funkciji proizvodnje ribe, najmoderniju opremu i tehnologiju za preradu ribe i razvoj novih proizvoda, u posljednjih šest godina izvoz smo povećali gotovo osam puta - kaže predsjednik Uprave PP Orahovice Saša Breznik, dodavši da ukupno ulaganje u ribnjačarstvo PP Orahovice na području devet županija u posljednjih deset godina iznosi oko 22 milijuna eura, a samo je u tvornicu za preradu ribe uloženo više od 5,5 milijuna eura.

image

Sasa Breznik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:45