NAJVEĆE KOMPANIJE

Prelistajte magazin Top 1500!

Podaci koje donosimo u ovom magazinu daju osnove za određeni optimizam, čak i veći nego što se to u široj javnosti percipira
il 5

U suradnji s Financijskom agencijom Jutarnji list napravio je sistematizirani prikaz poslovanja 1500 najvećih hrvatskih kompanija. Taj godišnjak svojevrsni je due diligence funkcioniranja domaćeg korporativnog sektora u okolnostima najveće i najoštrije ekonomske krize koja je svijet pogodila u posljednjih sto godina.

Riječ je o svojevrsnom svjedočanstvu vremena, dokumentu koji će možda jednog dana poslužiti i povijesnim istraživačima za odgovor na pitanje kako je i uz kakve posljedice Hrvatska živjela i preživjela pandemiju koronavirusa.

Utoliko, priča o 1500 hrvatskih kompanija s najvećim prihodima svakako nije priča o cijelom hrvatskom gospodarstvu, no tu priču nemoguće je ispričati bez ovih 1500.

Podaci koje donosimo u ovom magazinu daju osnove za određeni optimizam, čak i veći nego što se to u široj javnosti percipira. Iako je iza nas kriza bez presedana u životnom vijeku gotovo svih današnjih građana Hrvatske, poslovni rezultati najvećih kompanija ipak su znatno iznad očekivanih povijesnih minusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:45