Poticajne novčane nagrade

Prijave za Open Data Hackathon produžene do 22. rujna

Ilustracija
 NurPhoto via AFP

Prijave za sudjelovanje u dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon produžene su do utorka, 22. rujna, a sve sudionike očekuju poticajne novčane nagrade. Natjecanje će se održati 27. i 28. rujna, a zbog epidemioloških mjera i sigurnosti svih sudionika, natjecatelji će komunicirati sa svojim mentorima online, putem Zoom aplikacije. Organizacijom ovog hackathona HAMAG-BICRO traži inovativna rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam.

Za osvojeno prvo mjesto osigurana je novčana nagrada u iznosu od 15.000 kuna, javno predstavljanje svog projekta na LEAP summitu te predstavljanje potencijalnim investitorima i strateškim partnerima ODEON projekta . Za osvojeno drugo mjesto osigurana je novčana nagrada u iznosu od 5000 kuna, za treće 2500 kuna te javno predstavljanje svog projekta na LEAP summitu

Za natjecatelje čiji će projekti osvojiti četvrto, peto i šesto mjesto, osigurana je novčana nagrada u iznosu od 1000 kuna i javno predstavljanje projekta na LEAP summitu. S obzirom na to da će svi prijavljeni timovi uložiti znatnu količinu vremena, znanja i truda, sve sudionike očekuje novčana nagrada u iznosu od 1000 kuna. Prijaviti se mogu studenti, inovativni pojedinci i timovi, kao i startup tvrtke.

Uz stručnu pomoć mentora iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, IBM-a, Svjetske banke, Poslovne inteligencije, Fakulteta organizacije i informatike, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Deutsche Telekoma natjecatelji će moći demonstrirati svoja inovativna rješenja, a teme su posebno prilagođene novonastaloj situaciji u kojoj se cjelokupno društvo nalazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:40