NAJAVLJUJU I NOVE AKVIZICIJE

Primaco akvizicijom tvrtke Tri Mare osigurao preko 6100 kontejnera godišnje: ‘Postajemo jedan od najvećih pomorskih špeditera u Hrvatskoj‘

‘Međunarodni transport roba se nije zaustavio i optimisti smo za tekuću godinu u kojoj smo planirali blagi rast prihoda‘
Primaco ured

Primaco, domaća transportno-logistička kompanija, objavila je da je u svoje poslovanje pripojila Tri Mare, otpremničku agenciju specijaliziranu za izvoz roba pomorskim i multimodalnim transportom.

Akvizicija Tri Mare, s poslovnicama u Rijeci i Chicagu, za Primaco znači da će na godišnjem nivou imati promet veći od 6100 TEU kontejnerskih jedinica čime, kaže predsjednik Uprave Petar Šimić, postaje jedan od najvećih pomorskih špeditera u Hrvatskoj. Tri Mare već 23 godine obavlja pomorski transport u prekooceanske zemlje za inozemne kupce hrvatskih i regionalnih prehrambenih brendova kao što su Argeta, Donat MG, Kraš, Frank, Knjaz Miloš, Bambi, Ledo, stoji u prioćenju. Bivša vlasnica, Marija Šimunović Tadej, ostala je na poziciji savjetnika direktora.

image
Petar Šimić
Ivan Lackovic/Cropix

Primaco je u prošloj godini imao prihod od 101 milijun kuna, a u ovoj najavljuju daljnji organski rast, ali i potencijalnu novu akviziciju. Detalje o idućoj meti ne otkrivaju.

"Iako nam globalna pandemija i makroekonomska situacija ne idu na ruku, međunarodni transport roba se nije zaustavio i optimisti smo za tekuću godinu u kojoj smo planirali blagi rast prihoda", kaže Šimić.

Ta je obiteljska kompanija inače specijalizirana i za pružanje usluga transporta pod hladnim lancem za farmaceutski, prehrambeni i sektor brzo pokvarljive robe, a nedavno su investirali u širenje flote vozila. U Primacu tvrde da su postali najveći hrvatski pružatelj međunarodnog transporta u hladnom lancu po svim vrstama transporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:22