Važno priznanje

Privredna banka Zagreb dobitnica je međunarodnog certifikata Top Employer Hrvatska za 2024. godinu

Ovo je još jedna potvrda kvalitetnog i kontinuiranog ulaganja u naše zaposlenike te brige o njihovom zadovoljstvu, rekao je Dinko Lucić

Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a, i Miroslav Halužan, viši izvršni direktor Ljudskih resursa i organizacije

 Pbz/

Privredna banka Zagreb (PBZ), članica Intesa Sanpaolo Grupe, prepoznata je kao najbolji poslodavac od strane Top Employers Institute, javljaju iz te bankarske in.

Prema kriterijima programa Top Employers Institute, međunarodnog ispitivanja uspješnosti tvrtki u području ljudskih resursa, koji se uspješno provodi preko 30 godina, već drugu godinu zaredom PBZ je dobitnik ovog prestižnog certifikata kojim je potvrđena kvaliteta u području upravljanja ljudskim resursima.

Top Employers Institute je globalno tijelo za priznavanje izvrsnosti u području ljudskih resursa. Riječ je o instituciji čiji HR stručnjaci revidiraju, ocjenjuju te u konačnici certificiraju tvrtke na temelju rezultata provedene ankete o najboljim praksama ljudskih resursa. Ova anketa obuhvaća šest općih područja: rukovođenje, organizacija i promjene, privlačenje, razvoj, angažiranost te integracija temeljnih vrijednosti. Unutar navedenih područja ocjenjivano je 20 pojedinačnih područja ljudskih resursa uključujući strategiju, radno okruženje, privlačenje talenata, uvođenje u posao, radnu uspješnost, razvoj karijera, učenje, dobrobit zaposlenika, ispitivanje mišljenja zaposlenika, vrijednosti, etika i integritet, raznolikost, jednakost i uključivost, održivost. Bilo je potrebno odgovoriti na 255 pitanja te se provodio i intervju sa stručnjacima iz područja ljudskih resursa. Vrlo visoke rezultate Banka je ostvarila u području održivosti i raznolikosti, kao i u području etike i integriteta, programa dobrobiti za zaposlenike, ulaganja u edukaciju i usavršavanje zaposlenika te dobro uspostavljenog radnog okruženja.

„U sklopu programa 2024. certificirano je preko 2300 tvrtki u 121 zemlji. Certificirani Top Employer poslodavci pozitivno utječu na živote više od 12 milijuna zaposlenika u svijetu“, istaknuli su u Top Employers Institute.

Povodom objave dobitnika ovog uglednog međunarodnog Top Employer certifikata, Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a je izjavio: „Ponosni smo na ovo priznanje kao jedina financijska institucija u Hrvatskoj koja je u skupini od četiri poslodavca koja su proglašeni Top Employerima u Hrvatskoj 2024. godine. Top Employer certifikat je još jedna potvrda kvalitetnog i kontinuiranog ulaganja u naše zaposlenike te brige o njihovom zadovoljstvu. Ovo priznanje nam daje dodatni poticaj da i nadalje nastavimo s izvrsnim rezultatima u području upravljanja ljudskim resursima. Čestitam svim Top Employerima u cijelome svijetu kojima je prioritet dobrobit ljudi i iznimno nam je drago što smo po ostvarenim rezultatima na visokoj razini u usporedbi s 2300 poslodavaca diljem svijeta. Također, zadovoljstvo nam je što zajednici Top Employera pripada i naša matična banka Intesa Sanpaolo kao i VUB banka u Slovačkoj.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:35