DALMATINSKI LIDER

Prodaja je gotova stvar? Doznali smo tko je u igri za kupnju trgovačkog lanca s 4000 radnika

Sve je izglednija prodaja jednog od najvećih dalmatinskih poslodavaca - trgovačkog lanca Tommy

Ilustrativna fotografija

 Tom Dubravec/Cropix

Nakon višemjesečnih špekulacija, sve je izglednija prodaja jednog od najvećih dalmatinskih poslodavaca - trgovačkog lanca Tommy u vlasništvu Tomislava Mamića.

Za trgovački lanac zainteresiran je britanski fond CVC Capital Partners, 'težak' 75 milijarde dolara, doznaje Slobodna Dalmacija.

Kako neslužbeno doznajemo, do kraja lipnja će se znati svi detalji. Sada se provodi dubinsko snimanje tvrtke, a veliki su izgledi da se prodaja realizira. Riječ je o prodaji trgovačkog lanca, dok bi nekretnine ostale u Mamićevom vlasništvu.

Pekarsko slastičarska kuća Bobis i mesna industrija Petason bi, doznajemo, trebale ostati s Tommyjem strateški povezane tvrtke, a novi partner i vlasnik bi se ugovorom trebao obvezati na stabilnost po pitanju rada s dosadašnjim dobavljačima. Trebao bi osigurati i stabilnost same tvrtke kao i zaposlenih.

Prema informacijama sa službene stranice, Tommy je šesti trgovački lanac u Hrvatskoj s kontinuiranim rastom tržišnog udjela i 19. tvrtka po ukupnom prihodu u Hrvatskoj.

Tommy broji 4100 zaposlenika, piše Slobodna Dalmacija, a u 2021. godini ostvareno je 3 milijarde i 604 milijuna kuna prihoda uz već konstantan rast u odnosu na prethodne godine.

Tommy je maloprodajni tržišni lider u Dalmaciji. Prema podacima Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN-a), Tommy ima najveći tržišni udio u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Kupcima je na raspolaganju na 227 prodajnih mjesta, rasprostranjenih u devet hrvatskih županija i gradu Zagrebu. Najviše ih je na splitskom području.

Velika novost je, kako naši izvori navode, i da Mamić s novim vlasnikom planira zajedničko osmišljavanje i realiziranje politike širenja izvan granica Hrvatske, u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Rumunjsku, s ciljem rasta kao najvećeg trgovačkog lanca u jugoistočnoj Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 16:32