OMOGUĆAVAJU AZ MIROVINSKI FONDOVI

Prva faza velikog projekta: Studentice Ekonomskog fakulteta oduševile originalnošću

Na natječaj se prijavilo čak 11 timova koji su već prilično upoznati s ključnim financijskim znanjima potrebnim studentima po završetku studija i općenito mladima prilikom izlaska na tržište rada

Kristina Erdec

''Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu inicijativa financijske pismenosti je već neko vrijeme snažno izražena kako kroz rad profesorica i profesora iz ovog područja, tako i u izvedbi nastavnog plana i programa, ali i dodatnih aktivnosti te izraženog rada studentskih udruga”, naglašava Jakša Krišto, docent na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta, povodom pokretanja projekta AZ mirovinskih fondova „Financijska pismenost za studente” u kojem sudjeluju i studenti s tog fakulteta.

Naglašava da su studenti bili izrazito zainteresirani, bez obzira na „korona i online okruženje“, a zadatak im je bio osmisliti prezentaciju u kojoj će na zanimljiv način vršnjacima predstaviti teme iz područja financijske pismenosti, što uključuje štednju za mirovinu, ali i šira znanja neophodna studentima prilikom ulaska na tržište rada, od otvaranja računa u banci, korištenja kreditne kartice ili dizanja kredita do ulaganja u investicijske fondove i sklapanja police osiguranja. Pobjednički tim, u suradnji s produkcijskom agencijom te na temelju svoje prezentacije, surađuje i na izradi informativnog video materijala.

Na natječaj se prijavilo čak 11 timova, u pravilu studenata 4. i 5. godine, koji su već prilično upoznati s ključnim financijskim znanjima potrebnim studentima po završetku studija i općenito mladima prilikom izlaska na tržište rada.

„Upravo su te teme bile i zadane za obradu u prezentaciji. Studenti su zaista bili vrlo originalni u svojim pristupima i pokazali kako mogu jednostavno i zanimljivo prikazati financijski proizvode s kojima se susreću mladi. Jednostavnost, primjenjivost i pristup 'iz očiju studenata' bio je ključan pri odabiru pobjedničke prezentacije”, kaže docent Jakša Krišto.

Pobjednički tim čine Kristina Erdec, studentica 5. godine na Integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju poslovne ekonomije, smjer računovodstvo i revizija, te Natalija Erdec, također studentica 5. godine na Integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju poslovna ekonomija, smjer financije. Krišto kaže kako vjeruje da će se prezentacija studentica s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu lijepo uklopiti u ostatak projekta te da će se na zanimljiv način osnovna financijska znanja pri izlasku na tržište rada jednostavno i zanimljivo prenijeti i ostalim zainteresiranim studentima i mladima.

U projekt su u sljedećoj fazi uključeni i studenti Grafičkog fakulteta koji će osmisliti elemente vizualnog identiteta projekta, a studenti Sveučilišta VERN' osmislit će načine medijske promocije financijske pismenosti prije svega namijenjene mlađoj publici.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s AZ mirovinskim fondovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:37