City Connect

Prvo Radničko vijeće u industriji korisničke podrške u Hrvatskoj osnovano u varaždinskoj tvrtki

Munjevit rast BPO tvrtke popratile i inicijative za radničkim organiziranjem, koji je uprava, u obliku Radničkog vijeća, pozdravila

U City Connectu osnovano Radničko vijeće kako bi se radnike uključilo u planiranje rada kompanije

 Cc/Cc

Tvrtka City Connect, koja je dio švedskog Transcoma, objavila je da od sada ima Radničko vijeće. Na njegovom je čelu Dino Korent, a čine ga još četiri predstavnika radnika. U tvrtki navode da je riječ o prvoj takvoj samoorganiziranoj radničkoj inicijativi i važnom iskoraku u industriji korisničke podrške u Hrvatskoj.

Varaždinski City Connect broji 1100 zaposlenika. Transcom se pomoću City Connecta želi pozicionirati kao vodeći BPO pružatelj usluga u jadranskoj regiji. Uslijed strelovitog rasta, kako prihoda tako i broja zaposlenih, u kompaniji su se pojavile sindikalne inicijative. Otud i osnivanje Radničkog vijeća.

Dino Korent, predsjednik Radničkog vijeća City Connecta kaže da je iznimno ponosan na radničku inicijativu za osnivanjem prvog Radničkog vijeća, jer su, kako navodi, zaposlenici najvrjedniji dio - zapravo - srž kompanije.

- Nakon dugotrajnog i zahtjevnog procesa, nakon same inicijative – napokon smo uspjeli u oformljivanju Radničkog vijeća. Postulati tvrtke, između ostalog, trebaju biti zadovoljstvo zaposlenika radnom okolinom i poštivanjem radničkih prava - kaže Korent.

Dodaje da im je prvi korak sastanak s Upravom i iznošenje zahtjeva radnika.

- Cilj je uspostava produktivnog, iskrenog i otvorenog dijaloga te informiranje radnika o svim planovima – aktivno uključivanje u socijalnu politiku, izradu plana za iduću godinu. Također, aktivno ćemo djelovati u politici poboljšanja uvjeta rada, godišnjeg i dnevnog odmora te dijaloga oko dodatnih benefita za radnike - kaže Korent.

Ivica Mađura, predsjednik Uprave City Connecta kaže da je osnivanje Radničkog vijeća unutar kompanije proces koji uvažavaju i koji ima šire značajne za zajednicu. Ističe da su oni prva tvrtka iz industrije korisničke podrške u kojoj je osnovano Radničko vijeće.

- To predstavlja značajan korak u zaštiti radničkih prava, jer se radi o mladoj industriji, a sam proces osnivanja je prilično kompliciran, pravno i logistički iznimno zahtjevan. Smatramo da naši zaposlenici moraju biti uključeni u naše procese poslovanja te zajedno s upravom preuzimati odgovornost za ključna pitanja za kompaniju i radnike, a ovime je to omogućeno. Time se ostvaruje i veća mogućnost dijaloga između zaposlenika i Uprave što je praksa koju pozdravljamo, želimo znati na koji način mi možemo biti bolja podrška zaposlenicima, a time i u djelovanju cijele naše kompanije - zaključuje Mađara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:12