NFT revolucija

Revuto kreće u tokenizaciju pretplata: Nudi doživotnu pretplatu na Netflix ili Spotify

Hrvatski startup s 350.000 registriranih korisnika i 1,5 milijuna onih ‘na čekanju‘ ističe da je spreman za idući korak

Vedran Vukman i Josipa Majić iz Revuta

 Marko Todorov/Cropix

Najveći igrač u menadžmentu online pretplata na svijetu, hrvatski startup Revuto, svojim korisnicima nudi doživotnu pretplatu na Netflix ili Spotify, ovisno što odaberu. I dok su kripto tržišta u crvenom, a o NFT-ima se priča kao bezvrijednim sličicama zapisanim na blockchainu, Revuto sve to vidi potpuno drugačije.

Cilj hrvatskog startupa, koji je lani imao uspješan ICO od čak 10 milijuna dolara, je pokazati da su NFT-i budućnost menadžmenta online pretplata.

Na listi čekanja 1,5 mil. korisnika

Josipa Majić, suosnivačica te starija potpredsjednica za strategiju i komunikacije Revuta kaže da pripremaju niz NFT proizvoda s online pretplatama, a prvi je serija od 10.000 NFT-a za doživotnu pretplatnu na Netflix ili Spotify.

- NFT-i imaju mnogo praktičnih primjena, a mi u Revutu smatramo da su idealni za tokenizaciju online pretplata - kaže Majić.

BESPLATNO: Preuzmite drugi broj magazina Startup Report - Donosimo popis najaktivnijih startup hubove u Hrvatskoj!

⊕⊕

Revuto se od početka bavi pojednostavljivanjem upravljanja online pretplatama.

Nudi mogućnost da se njima upravlja na jednom mjestu, kao i da ih se pauzira. U tome je toliko uspješan da je do sada 80.000 njegovih korisnika već kreiralo digitalni novčanik u Revutu.

image

Josipa Majić, Vedran Vukman i Boris Jurić na predstavljanju Revolution NFT-a od Revuta

Marko Todorov/Cropix

Sama aplikacija ima 350.000 korisnika koji su se registrirali sukladno bankarskim standardima, odnosno nedvosmisleno potvrdili svoj identitet, a čak 1,5 milijuna korisnika prijavilo se na listu čekanja kako bi dobili priliku da koriste Revuto.

Majić pojašnjava da će se njihovi prvi NFT-i zvati Revolution NFT-i. Svaki će biti jedinstven i stajati oko 2500 kuna. Oni koji posjeduju te NFT-e mogu odabrati na što žele besplatnu pretplatu doživotno - Netflix ili Spotify.

Fintech pozadina priče

Svi koji kupe Revolution NFT-e mogu ih unutar Revuto aplikacije povezati s vlastitom virtualnom Mastercard karticom i sve dok imaju taj svoj NFT Revuto im svaki mjesec na račun dodaje iznos koji je potreban za plaćanje pretplate od Netflixa, odnosno Spotifya.

Same NFT-e korisnici mogu i prodati, a Revuto se nada da će ih u budućnosti moći i iznajmljivati.

Vedran Vukman, suosnivač i izvršni direktor Revuta kaže da su potpisali ugovor s jednim od najvećih izdavatelja debitnih kartica na svijetu Railsr-om, bivšim Railsbankom. Riječ je o financijskoj instituciji koja izdaje debitne kartice i za Crypto.com.

- Revuto vlasnicima Revolution NFT-a dodjeljuje virtualnu Mastercard karticu koju će Revuto svaki mjesec puniti iznosom potrebnim za plaćanje njegove pretplate na Netflix ili Spotify. Ono bitnije, kao i sa svakim NFT-om, i s Revolution NFT moguće je trgovati, čime se otvara potpuno novo tržište digitalnih pretplata - pojašnjava Vukman.

Ovdje se možete predbilježiti na jedinstveni newsletter o startupima

⊕⊕

Navodi da su vrlo strogo regulirani te da stoga postoji precizna procedura kako će se raditi s virtualnim debitnim karticama.

Regulatorne procedure

- Nakon što korisnik pošalje ili proda svoj NFT drugom korisniku, Revuto će deaktivirati virtualnu debitnu karticu starom vlasniku te novom vlasniku NFT-a dodijeliti novu virtualnu debitnu karticu koju će korisnik koristiti za plaćanje njegove pretplate na Netflix ili Spotify - kaže Vukman.

image

Tim hrvatskog startupa Revuta

Marko Todorov/Cropix

Dodaje da planiraju predstaviti i novu verziju aplikacije Revuto koja će donijeti niz novih mogućnosti u upravljanju online pretplatama.

- Limitirano izdanje Revolution NFT-a s vremenom će svojim vlasnicima unutar Revuto aplikacije pružati niz pogodnosti, a kupovina NFT-a bit će dostupna preko Revuto web stranice od 11. srpnja, točno u podne, i to pomoću fiata i kriptovaluta - zaključuje Vukman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:40