Tajni susret

Rossanda, Danko i Nenad Končar sastali su se u trogirskom škveru, daleko od očiju javnosti

Fotografija ovog susreta pojavila se na Facebook stranici Brodotrogir brodogradilište
Danko Končar i Gianni Rossanda
 Goran Šebelić / Matija Djanješić / Hanza Media

Gianni Rossanda, predsjednik uprave Uljanik grupe, Danko Končar, vlasnik i član uprave Brodotrogira, Nenad Končar, predsjednik uprave Brodotrogira, njegov savjetnik Mišo Bezbradica te Vlatko Kvesić, voditelj sektora brodogradilišta sastali su se u petak u trogirskom brodogradilištu.

Novi je to element u zavrzlami zvanoj hrvatska brodogradnja, a sastanak je održan iza za javnost zatvorenih vrata. Naime, vijest o sastanku nije odaslana službeno, već se fotografija ovog susreta pojavila na Facebook stranici Brodotrogir brodogradilište, a o čemu je ''krema hrvatske brodogradnje'', kako stoji u jednom od komentara ispod objave, razgovarala do sada nije poznato.

Podsjetimo, Gianni Rossanda, kao i svi direktori Uljanik Grupe, krajem kolovoza dali su svoje mandate na raspolaganje, nakon što je dugotrajna kriza u brodogradilištima Uljanik i 3.maj eskalirala kašnjenjem plaća za srpanj i utvrđenim astronomskim gubicima Grupe od 1,8 milijardi kuna u 2017. godini.

Dodatno, prošlog se tjedna s premijerom Plenkovićem i ministrom Horvatom, sastala i povjerenica Europske komisije za tržišno natjecanje Margarethe Vestager koja je tada izjavila kako je plan restrukturiranja Uljanika „kompliciran te će zahtijevati dodatne napore da ga se u uobliči u dokument koji neće kršiti postulate tržišnog natjecanja". Europska komisija, tako, nije uvjerena u održivost plana restrukturiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:58