Poticana stanogradnja

Rovinj će dobiti duplo više POS-ovih stanova od planiranog, ali će i cijene biti više

Početak gradnje POS stanova trebao je započeti početkom 2019., ali je posao stavljen na čekanje
POS stanovi, ilustracija
 Ivo Ravlic / CROPIX

U prvom tjednu nove godine Agencija za pravni promet i posredovanje nekretnina iz Zagreba objavila je nadmetanje za usluge izrade projektne dokumentacije za izgradnju POS-ovih stanova na rovinjskoj Štangi. Ta vijest, kako piše Glas Istre, i ne bi bila velika i značajna kada se ne bi znalo da gradnja novih POS-ovih stanova debelo kasni.

Početak gradnje stanova poticane stanogradnje, naime, trebao je započeti početkom 2019. godine, ali je zbog izmjene i dopune GUP-a i Prostornog plana posao stavljen na čekanje. No, raspisivanjem natječaja za odabir glavnog projekta gradnje koji se otvara koncem mjeseca ponovno se aktualizirala priča o tzv. Čačićevim stanovima.

- Međutim, zahvaljujući tim izmjenama i dopunama došlo je do povećanja broja stanova koji se planiraju graditi - kaže voditeljica Odsjeka za upravljanje imovinom grada Rovinja Nataša Poropat Paliaga i dodaje da se umjesto najavljenih osamnaest, na predjelu Štanga sada treba graditi gotovo dvostruko više, odnosno čak trideset i dva stana.

Uz to, kako tvrdi, povećana je maksimalna cijena stana s prijašnjih 1.200 na 1.319,64 eura po kvadratnom metru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:15