Turizam i rukomet

Rukometna liga prvaka Machineseeker EHF Champions League stiže u Hrvatsku

Suradnja obuhvaća dvije sportske sezone, a ovime su HTZ i TZ Istre postali službeni destinacijski partneri

Potpisivanje ugovora o suradnji u turistikčo-sportskoj domeni

 Goran Sebelic/Cropix

Rukometna liga prvaka Machineseeker EHF Champions League stiže u Hrvatsku i to zahvaljujući njihovoj suradnji s dva nova partnera – Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Istarske županije. Riječ je o suradnji uspostavljenoj uoči početka dijela sezone koji se odigrava u 2024. godini, suradnja obuhvaća dvije sportske sezone, a ovime su HTZ i TZ Istre postali službeni destinacijski partneri ovog elitnog europskog klupskog rukometnog natjecanja kojeg organizira Europska rukometna federacija. Danas je u Poreču potpisan ugovor između partnera. Osim toga, partneri u projektu – Poreč i Umag će u naredne dvije i pol godine ugošćivati razne kongrese i seminare EHF-a, a u njihovom dvoranama moći će se održavati rukometne pripreme i turniri.

- Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Istarske županije na naše elitno muško klupsko rukometno natjecanje. Uz obje zajednice kao novim partnerima, cilj nam je postaviti nove sponzorske trendove, a kako su oba partnera već bila uključena u rukomet, sigurni smo da će suradnja u budućnosti samo jačati, izjavio je David Szlezak, direktor marketinga EHF-a.

image

David Szlezak

Goran Sebelic/Cropix

Vidljivost na utakmicama

Prestižnim sportskim partnerstvom hrvatski turizam dobiva posebne prednosti od niza prava u Machineseeker EHF Ligi prvaka, osiguravajući značajnu vidljivost na svim utakmicama, kao i digitalnu prisutnost na portalu eurohandball.com i EHFTV-u, OTT platformi Europske rukometne federacije (EHF).

Novu suradnju prokomentirao je i Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

- Suradnja s Europskom rukometnom federacijom predstavlja odličan način dodatne promocije Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije na brojnim inozemnim tržištima, ali i kao destinacije koja svojom raznolikom ponudom i kvalitetnom infrastrukturom dokazano može biti domaćinom velikih međunarodnih sportskih događanja. Ovom suradnjom i domaćinstvom dugoročno osnažujemo turistički identitet, kako Istre, tako i Hrvatske u cjelini. Ovime će naša zemlja ponovno biti u fokusu sportske, ali i turističke javnosti, a tu je i uvijek značajna vidljivost i promocija s posebnim naglaskom na naša najvažnija inozemna tržišta obzirom da se utakmice europske lige igraju u čak 19 zemalja. Siguran sam kako će svi sudionici iz Istre i Hrvatske ponijeti samo lijepa sjećanja i želju za ponovnim dolaskom u našu zemlju, izjavio je direktor Staničić.

image

Kristjan Staničić

Goran Sebelic/Cropix

Liga prvaka Machineseeker EHF za rukometaše predstavlja premium natjecanje europskog klupskog rukometa u kojem se natječu najbolje europske rukometne momčadi.

Da je Istra kao destinacija vrhunske ponude već prepoznata i po iznimnoj paleti sportskih doživljaja potvrdio je istarski župan Boris Miletić.

- Sport i turizam su dvije grane koje se savršeno nadopunjuju, što svakako potvrđuju brojne manifestacije i svjetska sportska natjecanja čiji su domaćini bili istarski gradovi. I ovim novim, danas sklopljenim partnerstvom, Istra će dobiti na još većoj vidljivosti i prepoznatljivosti te se dodatno pozicionirati kao sportska destinacija i destinacija za aktivni odmor. Ujedno ovo vidimo kao potvrdu da Istra itekako zaslužuje titulu Europske regije sporta koju ćemo ponosno nositi 2025. godine, kazao je.

Sportski spektakli

Da je ovo je vrsta suradnje kojom Istra uspješno umrežuje svoje komparativne prednosti s ključnim i globalno prepoznatljivim brendovima zbog čega su posljednjih godina sklopljena značajna strateška partnerstva, kazao je direktor istarske turističke zajednice Denis Ivošević.

- Pritom smo iznimno ponosni na sportsku orijentaciju naše regije i to ne samo kao domaćini sportskim spektaklima i vrhunskim sportašima na kondicijskim pripremama u našim destinacijama, već i kroz suradnju s TOP brendovima, a koju sada nastavljamo kroz novo uzbudljivo partnerstvo. Prestižna suradnja uključuje gradove Poreč i Umag kao kolijevke rukometnih i sportskih destinacija, naglasio je Ivošević. Dodao je kako Istra već njeguje strateška partnerstva s velikim parterima, kao što je FC Bayern Muenchen od 2018. godine. Dodao je i da je Istra jedina regija na Mediteranu koja gaji ovako značajna strateška partnerstva.

image

Denis Ivošević

Goran Sebelic/Cropix

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izjavio je da je Poreč grad sporta.

- Poreč i Porečani žive sport svaki dan, a rukomet u svemu tome igra veliku ulogu. Posebno moram istaknuti svjetsko i europsko prvenstvo u rukometu nakon kojih je vrlo uspješna suradnja s Hrvatskim rukometnim savezom dodatno ojačala. Hrvatska rukometna reprezentacija nam se redovito vraća na pripreme, tu je i klupski rukomet te generacije mladih rukometašica i rukometaša, kazao je. Direktor tamošnje turističke zajednice Nenad Velenik naglasio je i da Poreč posebno u pored i posezoni živi od sportskog turizma, te da od 1,1 milijun eura koliko TZ izdvaja na manifestacije, čak 70 posto iznosa odlazi na sportske manifestacije.

image

Nenad Velenik

Goran Sebelic/Cropix

Umaški gradonačelnik Vili Bassanese dodao je kako ove godine Umag obilježava 70 obljetnicu rukometa na svom području te je svakako nagrada, čast i privilegija biti dio projekta kojim se rukomet brendira i veže za grad Umag, Poreč, Istru i naravno Hrvatsku.

- Ovaj hvalevrijedan projekt je upravo najbolji sinergijski primjer gdje se spajaju turizam i vrhunski sport zaključio je. Direktor umaškog TZ-a Milovan Popović dodao je kako Umag u pred i posezoni od sportskog turizma ostvaruje oko 100 tisuća noćenja i da je jedna od vodećih destinacija u Hrvatskoj kada je u pitanju ovaj vid turizma.

image

Milovan Popović

Goran Sebelic/Cropix
image

Potpisivanje ugovora o suradnji u turistikčo-sportskoj domeni

Goran Sebelic/Cropix
image

Potpisivanje ugovora o suradnji u turističko-sportskoj domeni

Goran Sebelic/Cropix
image

Potpisivanje ugovora o suradnji u turističko-sportskoj domeni

Goran Sebelic/Cropix
image

Potpisivanje ugovora o suradnji u turističko-sportskoj domeni

Goran Sebelic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:58