SJAJNI REZULTATI

Ryanair u ožujku prevezao više putnika nego prije pandemije: ‘Slijedi nam ključno razdoblje‘

Brojka za ožujak uključuje i utjecaj ruske invazije na Ukrajinu zbog koje je kompanija otkazala 2.000 letova

Michael O'Leary 

 Tolga Akmen/AFP

Irski zrakoplovni prijevoznik Ryanair snizio je u ponedjeljak gornju granicu procijenjenog godišnjeg gubitka nakon što je u ožujku, uoči ključnog razdoblja uskršnjih praznika, prvi puta prevezao više putnika po nego prije pandemije covida 19.

Najveći europski niskobudžetni prijevoznik sada očekuje da da će financijsku godinu koja je završila u ožujku zaključiti s neto gubitkom u rasponu od 350 do 400 milijuna eura.

Do sada je očekivao da će iznositi 250 i 450 milijuna eura.

Istaknuli su da su u ožujku prevezli 11,2 milijuna putnika, u usporedbi sa samo 500 tisuća tijekom lockdowna prije godinu dana i 10,9 milijuna u ožujku 2019. To znači da je u trećem ovogodišnjem mjesecu prevezao više putnika nego u istom razdoblju pretpandemijske 2019. godine.

Brojka za ožujak uključuje i utjecaj ruske invazije na Ukrajinu zbog koje je kompanija otkazala 2.000 letova i obustavila aktivnosti u napadnutoj zemlji. Ryanair spada među najveće inozemne avioprijevoznike u Ukrajini.

U cijeloj poslovnoj godini koja je završila u ožujku prevezli su više od 97 milijuna putnika, u odnosu na 27,5 milijuna u prethodnoj poslovnoj godini, ali još uvijek znatno ispod pretpandemijskog vrhunca od 149 milijuna.

Uoči, prema riječima Michaela O'Learyja, "ključnog" razdoblja uskršnjih praznika, faktor popunjenosti porastao je u ožujku na 87 posto i blizu je prognoziranih gotovo 90 posto do travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:00