digitalna transformacija poslovanja

Saponia uvodi SAP S/4 HANA sustav nove generacije

Partneri Saponije u ovom velikom projektu su Hrvatski Telekom, Combis i mStart koji će implementirati kompleksan sustav IT okoline u HT podatkovnom centru
Dajana Mrčela
 Vlado Kos/Cropix

U nastavku procesa digitalne transformacije poslovanja Saponia je donijela odluku o implementaciji najnovije generacije SAP rješenja - SAP S/4 HANA sustava. Taj sustav inovativnom tehnologijom kombinacije ERP-a s BI sustavom, omogućava pristup informacijama u realnom vremenu i efikasno odvijanje te kontroling poslovnih procesa bez obzira na lokaciju.

"SAP S/4 HANA daje nam konkurentsku prednost: svaki donositelj odluke uvijek ima podatke koji su im potrebni, u trenutku kada im trebaju i stoga mogu brzo djelovati. Veliku ulogu u tome ima dostupnost sustava koju nam omogućuju partneri na projektu uz koje radimo dosad najveću modernizaciju poslovanja Saponije", ističe Dajana Mrčela, predsjednica uprave Saponije.

Anita Lacmanović, generalna direktorica SAP-a Hrvatska vjeruje da će uz SAP-ova rješenja Saponia dodatno učvrstiti svoju poziciju tržišnog lidera.

''Transformacija poslovnih procesa ključna je za dugoročan uspjeh kompanija, a uz rješenje SAP S/4HANA ispunjavamo obećanje o inteligentnoj tvrtki čije se poslovanje temelji na inovativnim tehnologijama. Takve kompanije brže stječu nove uvide i donose informiranije odluke uz visoku razinu agilnosti'', istaknula je Anita Lacmanović, generalna direktorica SAP-a Hrvatska.

Partneri Saponije u ovom velikom projektu su Hrvatski Telekom, Combis i mStart koji će implementirati kompleksan sustav IT okoline u HT podatkovnom centru, niz integratorskih usluga potrebnih za uspješnu instalaciju okoline te implementaciju SAP S/4 HANA poslovnog sustava.

''Zahvaljujući integriranom pristupu i cjelovitim ICT rješenjima koja pružamo, Combis i Hrvatski Telekom u mogućnosti su adekvatno odgovoriti na najzahtjevnije potrebe naših korisnika i doprinijeti njihovoj digitalnoj transformaciji. Saponia je svjesna nužnosti digitalizacije i ponosna sam što ih u partnerstvu s mStartom podržavamo da uvođenjem najmodernijih tehnologija ostvare značajno unaprjeđenje u vođenju poslovnih procesa”, rekla je Marijana Bačić, potpredsjednica za Korporativnu prodaju i ICT usluge u Hrvatskom Telekomu.

Implementacijom full scope ERP sustava pokrivene su sve poslovne funkcije i time se planira iskoristiti puni potencijal inteligentne upotrebe podataka u Saponiji kako bi donosili brže, bolje, informiranije odluke.

"Kao dugogodišnji SAP partner, a ujedno i prvi partner na hrvatskom tržištu s certificiranim SAP S/4 HANA Best Practice rješenjem, mStart je prošle godine odradio prvi projekt konverzije na S/4HANA u Hrvatskoj čime smo potvrdili da smo jedan od predvodnika u realizaciji zahtjevnih i kompleksnih IT projekata. U suradnji s Hrvatskim Telekomom isporučit ćemo vrhunsko poslovno rješenje koje će ispuniti sva očekivanja Saponije", izjavio je Mate Krpan, predsjednik Uprave mStarta plus .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:36