Food tech startup

Sedam poznatih hrvatskih poslovnih anđela uložilo 1,43 milijuna kuna u Cidrani

Ono što je Nespresso za kavu to smo mi za fermentirane napitke - kaže Bruno Balen, koji je s Nikom Pintar pokrenuo Cidrani

Cidrani predstavio novu investicijsku rundu vrijednu 190.000 eura u Bird Inkubatoru. Na fotografiji su voditelj Bird Inkubatora Željko Krizmanić i suosnivač Cidranija Bruno Balen

 Cidrani

Cidrani, jedan od najperspektivnijih hrvatskih startupa, izlistan na popisu Novac.hr TOP 25 startupa za pratiti u 2022., primio je investiciju od 1,43 milijuna kuna ili 190.000 eura.

Investicijsku rundu u Cidrani predvodi Luka Abrus, jedan od 12 najvećih hrvatskih osnivača startupa koji su postali investitori u hrvatske startupe i njihovi mentori. Abrus je dosad investirao u Shoutem, 57 Hours, Dorado i STEMI.

image

Luka Abrus, vodeći investitor u Cidrani i jedan od 12 vodećih hrvatskih foundera investitora prema magazinu Startup Report Jutarnjeg lista

Cidrani

U investiciji u Cidrani podržalo ga je šest poznatih hrvatskih poslovnih anđela. To su njegov bivši poslovni partner s kojim je napravio exit iz tvrtke FIVE Viktor Marohnić. Zatim je tu Damir Sabol, osnivač koji je imao prvi veliki startup exit u Hrvatskoj, onaj Iskona, potom Mirna Marović, direktorica tvrtke VentureXchange i predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (CVCA).

image

Mirna Marović, direktorica tvrtke VentureXchange i predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (CVCA)

Cidrani
image

Tajana Barančić, direktorica Astra poslovnog inženjeringa i dugogodišnja predsjednica CISEX-a dosad nije pričala o vlastitim investicijama u startupe pa joj je ulaganje u Cidrani svojevrsna premijera

Cidrani

Na popisu hrvatskih poslovnih nađela ulagača u Cidrani je i Tajana Barančić, direktorica Astra poslovnog inženjeringa i dugogodišnja predsjednica CISEX-a, Udruge Hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera. A u Cidrani su investirali i Maja i Jonathan Cooper, aktivni poslovni anđeli koji su prošli tjedan imali razloga za posebno slavlje, jer se njihova investicija Forge izlistala na burzi u New Yorku i postala jednorog.

Cidrani, koji su osnovali Nika Pintar i Bruno Balen, je hrvatski wellbeing food tech startup koji razvija fermentirane mikro-napitke s ciljem povećanja ženske dugovječnosti.

- Ono što je Nespresso za kavu to smo mi za fermentirane napitke i ove godine namjeravamo ući na sva europska tržišta, te zakoračiti na veliko tržište SAD-a - kaže Balen.

image

Maja Jelisić Cooper, poduzetnica koja je investirala u Cidrani tjedan prije proslavila je investiciju u tvrtku Forge, koja se netom nakon listanja na burzi u New Yorku pretvorila u jednoroga

Cidrani

Cidrani se je prije nekoliko dana potvrdio u Londonu status jednog od ključnih globalnih inovatora u području mikro-napitaka za zdravlje probavnog mikrobioma. Balen pojašnjava da se svakodnevnim uzimanjem takvih napitala značajno smanjuju upalne procese u tijelu i pridonose zdravijoj dugovječnosti.

- Po broju prodajnih narudžbi rastemo po godišnjoj stopi od osam puta, a cilj im je postati longevity kompanija br. 1 na svijetu. Prvi su uveli personalizaciju i mjesečnu pretplatu na fermentirane mikro-napitke, a već je preko 10 kompanija u Cidrani zajednicu entuzijasta zdrave probave uključilo i svoje zaposlenike - kaže Balen.

image

Bruno Balen i Nika Pintar, osnivači hrvatskog food tech startupa Cidrani

Karlo Sutalo

Pojašnjava da će zahvaljujući investiciji hrvatskih poslovnih anđela imati kapital za nastup na pet najjačih food sajmova na svijetu te pokrenuti kliničku studiju, kojom će dodatno potvrditi utjecaj fermentiranih mikro-napitaka na opće zdravlje.

- Usto, radimo razvoj umjetne inteligencije za podršku našim korisnicima - zaključuje Balen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:54