ŠIRENJE NA AMERIKU

Serengeti radi zdravstveni portal u srcu Silicijske doline

Na izradi e-commerce platforme radit će 20 programera, što znači da će samo taj posao nositi oko milijun i pol dolara prihoda godišnje
Goran Kalanj
 Damir Krajac/Cropix

Serengeti, prva hrvatska softverska tvrtka koja je indijski model outsourcinga unaprijedila u cjelokupnu uslugu softverskog R&D-a, koju brendira kao Team Extension Model, nakon europskog širi se na tržište SAD-a. U prvih deset mjeseci Serengeti, jedna od 10 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Hrvatskoj, ugovorio je osam novih poslova preko velike bare. Jedan od njih je i posao izrade e-commerce platforme u srcu Silicijske doline na kojoj će raditi 20 programera. Neslužbeno, samo taj posao nosi do milijun i pol dolara godišnje novog prihoda.

Dugoročni partner

Goran Kalanj, suosnivač i direktor Serengetija, kaže da im to nije prvi klijent na američkom tržištu, ali da je poseban zbog veličine i ozbiljnosti projekta na kojem će raditi. Nije naveo o kome se radi već samo da će suradnja biti dugoročna.

"Tvrtke koje su prije bile skeptične prema remote načinu rada, odnosno Team Extension Modelu, sada su zbog ove krize uvidjele kako je to ozbiljan poslovni model koji ima više prednosti nego nedostataka što nam je otvorilo dodatnu priliku", kaže Kalanj.

Serengeti je dosad bio najaktivniji u DACH regiji, Beneluxu i Skandinaviji. Ponudu je fokusirao na širok raspon tehnologija od strojnog učenja, do IoT-a i DevOpsa. Slično nastupa i u SAD-u pa i u novom, najvećem poslu tamo.

"Radit ćemo na e-commerce platformi koja se bavi zdravstvenim uslugama, koja sadrži i integrirano savjetovanje zainteresiranih oko najboljeg odabira zdravstvene skrbi te koja zahvaća tu industriju na globalnom nivou", kaže Kalanj.

Dodaje da će suradnja za klijenta iz Silicijske doline uključivati rad na funkcionalnostima za generiranje leadova, povezivanje s kontakt centrom, upravljanje sadržajem portala, billingom i naplatom, analitikom, izvještavanjem, kao i B2C dio portala.

Razvoj u Keniji

Serengeti ima sjedište u Zagrebu, a urede u Varaždinu i Bjelovaru. Ove godine proširit će se još u Split i Rijeku. Izvan Hrvatske ima ured u Amsterdamu i Beču, a razvojne centre u Srbiji i Keniji. Tvrtka je lani imala rast prihoda od 35% na 47,9 milijuna kuna te je zadržala neto dobit od 7,7 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:07