MILIJUNSKA DUGOVANJA

Stečaj Brodotrogira, Fina podnijela prijedlog za otvaranje postupka

Radnici trogirskog brodogradilišta trenutačno su podijeljeni u sedam različitih tvrtki, neki dobivaju punu plaću, neki minimalac, a neki ništa
Prosvjed stožera za obranu Brodotrogira
 Paun Paunovic/Cropix

Financijska agencija podnijela je Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka za tvrtku Hrvatska brodogradnja Trogir, d.o.o., zbog neplaćanja duga u neprekinutom razdoblju od 126 dana u ukupnom iznosu od 3,74 milijuna kuna, javlja HRT. Ta tvrtka Danka Končara, čiji su radnici više puta prosvjedovali zbog neisplate plaća, trenutačno zapošljava njih 106.

Radnici trogirskog brodogradilišta trenutačno su podijeljeni u sedam različitih tvrtki, neki dobivaju punu plaću, neki minimalac, a neki ništa. Većina radnika Hrvatske brodogradnje Trogir d.o.o. prebačena je da radi poslove za Brodotrogir Cruise, drugu tvrtku Danka Končara iz sastava Brodotrogira.

Potkraj prošle godine Vlada je dala suglasnost tvrtki Brodotrogir Cruise na potkoncesiju na polovini prostora koncesijskog područja Hrvatske brodogradnje Trogir. Potkoncesija obuhvaća kopneni i morski dio pomorskog dobra površine 60.403 m², a dana je pod istim uvjetima pod kojima je dana koncesija, a na rok do 8. srpnja 2031.

U nekoliko tvrtki u sastavu Brodotrogira sada radi ukupno oko 400 radnika. Prije privatizacije brodogradilište je upošljavalo više od 1200 radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:51