hvalevrijedna akcija

Sunčani Hvar pomaže lokalnoj zajednici u održavanju sportskog života na otoku

U zadnje tri godine, Sunčani Hvar i Akademski judo klub Hvar izgradili su međusobno povjerenje i ostvarili uspješnu suradnju
Judo sunčani hvar

Kako bi se mladim judašima omogućio nastavak redovnog treninga u vrijeme korone, Sunčani Hvar osigurao je prostor, odnosno kongresnu dvoranu u hotelu Amfora. Tako će se u zimskim mjesecima, dva puta tjedno moći održavati treninzi judaša. Kontinuirana suradnja Akademski judo klub Hvar i financijska potpora od strane Sunčanog Hvara omogućila je klubu brži napredak. Sufinanciranje kupnje kombi vozila je omogućilo malim judašima redovne treninge i olakšala odlaske na natjecanja po cijeloj Županiji i sudjelovanja na Državnom prvenstvu Hrvatske. Dio sredstva je također uložen za kupnju opreme i za sufinanciranje Judo turnira za najmlađe polaznike škole Juda.

U zadnje tri godine, Sunčani Hvar i Akademski judo klub Hvar izgradili su međusobno povjerenje i ostvarili uspješnu suradnju koja se u konačnici odražava na one najmlađe, djecu otoka Hvara.

“U ovim izuzetno izazovnim vremenima posebno je važno međusobno zajedništvo i solidarnost. Kongresna dvorana hotela Amfora poslužit će mladim Judašima AJK Hvar za održavanje njihovih treninga kako bi nastavili ostvarivati izvrsne rezultate. Sunčani Hvar u okviru svojih programa i aktivnosti društveno odgovornog poslovanja nastavlja pružati podršku klubovima i udrugama koje djeluju na otoku Hvaru. Sunčani Hvar tako i u doba korone nastavlja svoj program pomaganja onima koji doprinose razvoju lokalne otočne zajednice i potiču edukaciju i rad s mladima” izjavila je predsjednica Uprave Sunčanog Hvara Gordana Tomičić.

Akademski judo klub Hvar, koji je na otoku Hvaru utemeljen 2015. godine i broji četrdesetak mladih polaznika, zalaže se za promicanje sportskog odgoja i aktivnog stila života.

“Cijenimo ovu velikodušnu gestu Sunčanog Hvara, koja je empatijom za najmlađe u našim najkritičnijim trenutcima, kada smo zbog pandemije Covid-19 ostali bez mogućnosti treniranja u školskoj dvorani, a do vremena realizacije montažne dvorane, riješila problem tako da nam je pružila potpunu podršku u realizaciji korištenja kongresne dvorane hotela Amfora za treniranje,” izjavio je Ilija Ćaleta, predsjednik Akademskog judo kluba Hvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:58