Istraživanje portala Moj posao

Suprotno uvriježenom shvaćanju, visina plaće nije najbitnija

Za dobrog poslodavca presudni su sigurnost radnog mjesta, harmonični odnosi i društvena odgovornost, a lošu sliku o tvrtki najviše šire oni koji su je napustili
 Skynesher

Suprotno uvriježenom shvaćanju da je visina plaće presudna za atraktivnost određenog poslodavca i da je najvažniji motiv pri odabiru posla, istraživanje pokazuje da su važniji sigurnost radnog mjesta, harmonični odnosi i društvena odgovornost poslodavca, a ispred iznosa plaće je i imidž tvrtke u poslovnom svijetu.

Potaknut razmišljanjem kako se dobar glas daleko čuje, a loš još dalje, portal Moj posao proveo je anketu među gotovo 2500 ispitanika kako bi doznali odakle dolazi negativna i loša slika o pojedinim tvrtkama. Čak 84 posto sudionika ankete smatra da su glavni razlog svjedočanstva "iz prve ruke" nezadovoljnih bivših i trenutačnih zaposlenika (mobbing, nemogućnost napredovanja, kršenje ugovorenih uvjeta, neadekvatno vodstvo, ali i niske plaće), kao i negativan odnos radnika prema poslu.

Ako je vidljivo da zaposleni u tvrtki nisu zadovoljni i otvoreno pričaju o lošim praksama tvrtke u kojoj rade, navodi Moj posao, tada je očito da neke stvari ne funkcioniraju na pravi način. Bivši radnici pak, ohrabreni činjenicom da više nemaju što izgubiti, potpuno "otvoreno i realno komentiraju situaciju u tvrtki". Također, dio ispitanika vjeruje kako negativna slika o poslodavcu dolazi i od kandidata koji se nisu uspjeli zaposliti u tvrtki o kojoj sada negativno pričaju (11%), odnosno od konkurentskih kompanija (5%) koje tako žele diskreditirati poslovne suparnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:16