Posjet delegacije

Suradnja Južne Koreje i Zagrebačke županije: Prepoznali smo ju kao turističku destinaciju

Južnokorejci su prepoznali Zagrebačku županiju kao turističku destinaciju
Ruralni turizam, ilustracija
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Zagrebačku županiju je u ponedjeljak posjetila delegacija južnokorejske regije Chungcheongnam-do te se razgovaralo o suradnji na područjima od zajedničkog interesa, a sklopljen je i ugovor o suradnji.

Kao razlog posjeta delegacije najbogatije južnokorejske regije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naveo je upoznavanje međusobnih potencijala, kako gospodarstva, tako i turizma, kako bi se u budućnosti eventualno realizirali određeni zajednički projekti.

Suradnja među dvjema regijama već postoji, rekao je Kožić i spomenuo povećanje broja turističkih noćenja i dolazaka iz Južne Koreje u Zagrebačku županiju 2018. u odnosu na 2017. godinu za 113 posto.

Južnokorejci su prepoznali Zagrebačku županiju kao turističku destinaciju, rekao je Kožić, koji se nada i brojnijim posjetima u budućnosti.

Podsjetio je da je pred desetak dana potpisan ugovor između korejskih proizvođača automobila Hyundaija i Kie s hrvatskim Rimac Automobilima, a vrijednost ugovora je 80 milijuna kuna.

- Broj Južnokorejaca koji dolaze u Hrvatsku pokazatelj je koliko volimo Hrvatsku. Osjećamo ju kao blisku zemlju. Voljeli bismo pokrenuti suradnju u kulturi, ekonomiji, turizmu, medicini, u kojem god području treba. Ugovor o suradnji dobar početak za budućnost - rekao je predsjednik skupštine regije Chungcheongnam-do Yoo Byung Kook.

Tijekom posjeta Zagrebačkoj županiji delegacija će obići i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu, a nakon toga i Seoski turizam Kezele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:46