SKUPOVI SVIJETA ENERGIJE

Sutra rasprava o dekarbonizaciji energetskog sektora uz sudjelovanje vodećih političkih i poslovnih lidera

Sudionicima će se obratiti izvršni potpredsjednik EK Frans Timmermans, a zatim i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić te premijer Andrej Plenković

Sudionici su lani bili Nataša Tramišak, Zdravko Marić i Teresa Czerwinska

 Zeljko Puhovski/Cropix

Energetska sigurnost u eri dekarbonizacije naziv je skupa koji Hanza Media u srijedu, 26. siječnja, priređuje u zagrebačkom hotelu Westin, a na njemu će sudjelovati najvažniji dionici energetskog tržišta u Hrvatskoj, ali i Europske komisije.

Sudionicima skupa u Westinu obratit će se izvršni potpredsjednik Europske komisije za europski zeleni plan Frans Timmermans, a zatim i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Ambicija Hrvatske

Sudjelovanje izvršnog potpredsjednika EK za europski zeleni plan dodatna je potvrda ambicije Hrvatske da se dekarbonizacija domaćeg energetskog sektora odvija u skladu sa zakonodavnim paketom EK "Spremni za 55", koji predviđa znatno ubrzanje tempa smanjenja emisija stakleničkih plinova. Kako te planove uskladiti s imperativom energetske sigurnosti, bit će tema prvog panela uz sudjelovanje ministra Ćorića, predsjednika Uprave E.ON-a Hrvatska Andreasa Roriga, predsjednika Uprave Enna Grupe Pavla Vujnovca i predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona. Uslijedit će panel "Energetska sigurnost i investicije", na kojem će sudjelovati predsjednik Uprave HOPS-a Tomislav Plavšić, šef Agencije za ugljikovodike (AZU) Marijan Krpan, ravnatelj Energetskog instituta "Hrvoje Požar" Dražen Jakšić i Davor Grgić iz Zavoda za visoki napon i energetiku FER-a.

Javna diskusija

Serijal skupova Svijeta energije, priloga Jutarnjeg lista za energetiku, već je afirmirana platforma za vođenje javne diskusije o domaćoj energetskoj politici uz sudjelovanje vodećih aktera političkih i poslovnih lidera, kao i predstavnika akademske zajednice.

image

Energetska konferencija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:38