GLOBALNI SUSRET LIDERA

Svjetski ekonomski forum u svibnju u Singapuru

Prema mišljenju Klausa Schwaba, osnivača i predsjednika WEF-a, globalni summit lidera iz sfere politike i ekonomije te civilnog društva je od krucijalne važnosti za razgovor o tome kako se od pandemije oporavljati zajednički
Mjesto održavanja Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu 
 Fabrice Coffrini/AFP

Svjetski ekonomski forum (WEF) iz Davosa iduće će godine, nakon virtualnog skupa u siječnju, proljeće dočekati u Singapuru, gdje će se održati specijalni godišnji sastanak.

Kako kažu, bit će to prvi globalni susret lidera uživo od početka pandemije koronavirusa kako bi progovorili o svjetskom oporavku.

Prema mišljenju Klausa Schwaba, osnivača i predsjednika WEF-a, globalni summit lidera iz sfere politike i ekonomije te civilnog društva je od krucijalne važnosti za razgovor o tome kako se od pandemije oporavljati zajednički. Trebao bi se održati od 13. do 16. svibnja.

"Javno-privatna suradnja je potrebna više nego ikad kako bi se ponovno izgradilo povjerenje i suočilo s podjelama koje su nastale u 2020. godini", rekao je. Za virtualnog "tjedna u Davosu" u siječnju, pretresat će se koji su to principi, politike i partnerstva potrebni za 2021. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:41