Preuzimanje brodara

Tankerska plovidba imat će 64,25% glasova na skupštini Atlantske, njenu ponudu prihvatilo 1748 dioničara

Nakon ponude za preuzimanje Tankerska drži više od 1,34 milijuna redovnih dionica Atlantske plovidbe na ime, serije A

Brod Zagreb Atlantske plovidbe 

 Admir Buljubasic/Cropix/Cropix

Tankerska plovidba, prema svemu sudeći, imat će više od dvije trećine glasova na skupštini dioničara Atlantske plovidbe. Prema izvješću o preuzimanju koje je Tankerska plovidba objavila na stranicama Zagrebačke burze, njezinu ponudu prihvatilo je ukupno 1748 dioničara Atlantske plovidbe. Nakon ponude za preuzimanje Tankerska drži više od 1,34 milijuna redovnih dionica Atlantske plovidbe na ime, serije A, bez nominalnog iznosa, što predstavlja 64,11 temeljnog kapitala Atlantske plovidbe i trenutačno ima 64,25 posto glasova na glavnoj skupštini Tankerske plovidbe.

Tankerska je plovidba, naime, sudjelovala u postupku dokapitalizacije Atlantske plovidbe, koja je završila 11. listopada. U tom je postupku upisala i uplatila 638.501 dionicu Atlantske plovidbe, što je 32,65 posto temeljnog kapitala dokapitalizirane tvrtke. Tako je Tankerska plovidba s dionicama koje posjeduje otprije u tom trenutku ukupno imala 818.563 dionice Atlantske plovidbe, što je 39,1 posto temeljnog kapitala. Kako je prešla prag od 25 posto, bila je obvezna dati ponudu za preuzimanje, što je i učinila u zakonskom roku.

Podsjetimo, u dokapitalizaciji Atlantske plovidbe imali su pravo sudjelovati samo postojeći dioničari ili, preciznije, samo dioničari koji su do 28. srpnja 2023. godine imali dionice Atlantske plovidbe. Atlantska je plovidba putem Zagrebačke burze objavila javni poziv dioničarima za povećanje temeljnog kapitala upisom do najviše 697.760 novih dionica. Raspon cijene po dionici je od 53,5 do 60 eura, a pravo upisa novih dionica imali su postojeći dioničari Atlantske plovidbe.

Izvršni direktori i Upravni odbor donijeli su odluku će se nove dionice izdati po pojedinačnoj cijeni od 53,50 eura.

Tankerska plovidba ima tri bulk carriera i četiri tankera za prijevoz sirove nafte te šest produkt-tankera u sklopu TNG-a, a u sklopu TP Linea, tvrtke koja je, kao i TNG, u njezinu stopostotnom vlasništvu, ima i šest katamarana. Atlantska plovidba ima 12 bulk carriera u svojoj floti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:55