KRIZA

Tehnomont također napustio Hrvatsku udrugu poslodavaca: ‘Ne bih htjela ništa loše govoriti o HUP-u...‘

‘Važno nam je koja je politika tvrtke koju vodim i kakva očekivanja Tehnomont ima od neke udruge. Ukoliko se ta očekivanja ne ostvaruju naše je pravo izići‘
Gordana Deranja
 Ronald Gorsic/Cropix

Gordana Deranja, predsjednica uprave Tehnomont Grupe i bivša predsjednica HUP-a otkriva da je Tehnomont također napustio Hrvatsku udrugu poslodavaca ali da ne bi htjela ništa loše govoriti o HUP-u.

„Članstvo u HUP-u je dobrovoljno kao i ulazak u neke nove udruge. Za sebe mogu reći da sam radila punim intenzitetom u vrijeme kada sam vodila HUP i na taj period sam ponosna. Zasmetalo mi je pozivanje na statut u vezi mog mandata a u isto vrijeme nije postavljeno pitanje primjene statuta oko isteka mandata izvršnog i nadzornog odbora.

Uglavnom mogu sa sigurnošću reći da unutar HUP-a radi i djeluje niz kvalitetnih i krasnih osoba i tvrtki a mi se u ovom trenutku ne vidimo unutar udruge. Važno nam je koja je politika tvrtke koju vodim i kakva očekivanja Tehnomont ima od neke udruge. Ukoliko se ta očekivanja ne ostvaruju naše je pravo izići.

Ako se budemo učlanili u neku novu udrugu onda je preduvjet da ta udruga bude mirna, normalna i s jasnim ciljevima i planovima. I ako bi pristupili nekoj novoj udruzi to neće biti razloga da bi bili protiv HUP-a nego da bi ostvarili neke zajedničke ciljeve, ali da njezin rad bude potpuno transparentan“, kazala je Gordana Deranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 01:44