Otpor

Trgovci još važu hoće li raditi nedjeljom

'Intenzivno razmišljamo o samoinicijativnom ukidanju rada nedjeljom, no odluku još nismo donijeli. Trenutno radimo izračune i projekcije', kažu u domaćem lancu
 Getty Images/iStockphoto

Dosljedno javnoj podršci koju su dali zabrani rada trgovina nedjeljom, trgovački lanci Pevex, Boso i KTC, kako doznajemo, neće raditi u nedjelju 31. svibnja unatoč odluci Vlade o ukidanju zabrane. No, kada je riječ o radu nedjeljama koje će uslijediti stavovi trgovačkih lanaca koji se zalažu za zabranu rada tim danom razilaze se.

- Intenzivno razmišljamo o samoinicijativnom ukidanju rada nedjeljom, no odluku još nismo donijeli. Trenutno radimo izračune i projekcije jer ne poslujemo u svim gradovima - poručeno nam je iz Pevexa.

U Bosu, sa sjedištem u Vinkovcima, odlučili su, kako nam je rečeno u tom trgovačkom lancu, od nedjelje 6. lipnja raditi u pedeset posto trgovina, dok će ostatak biti zatvoren.

Zasad je jedini ustrajan u stavu da nedjeljom zatvori vrata svojih trgovina križevački KTC.

- Supermarketi KTC neće niti ubuduće raditi blagdanima, praznicima i nedjeljama. Inače, KTC je prvi trgovački lanac koji je uveo neradne nedjelje i neradne praznike od siječnja ove godine, kazala nam je direktorica marketinga i odnosa s javnošću Melanija Zorko.

Kad je u pitanju odnos prema radu nedjeljom trgovačkih centara koji nisu podržali odluku Vlade o zabrani rada nedjeljom od 24. travnja, ni tu nema jedinstvenog stajališta kad je u pitanju otvaranje trgovina u 31. svibnja. Kaufland je, primjerice, odlučio ne raditi 30. i 31. svibnja, dok će Lidl otvoriti 31. svibnja sve svoje trgovine. Konzum je objavio radno vrijeme svojih trgovina nedjeljom, prema kojem će supermarketi, primjerice u Zagrebu, raditi do 17 sati, dok će većina manjih trgovina raditi do 13 sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:57