odlična sezona

Turisti vole kvarnersku metropolu: ‘Nudimo puno više od mora, može se puno toga naći‘

Najčešći posjetitelji su turisti iz Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke, no bilježi se i porast broja gostiju iz Češke, Poljske i Slovačke
 On The Terrace Open Air/Mojarijeka.hr

Rijeka je u proteklih tjedan dana bila među tri najtoplija grada u Hrvatskoj, pa su Riječani jedva dočekali da nesnosne vrućine zamijeni bura i ugodnih 19 stupnjeva. Upravo je bura na riječki Korzo izmamila veliki broj turista, koji su kupanje zamijenili šetnjom po gradu.

Dominik Damiš, voditelj marketinga riječke Turističke zajednice, kazao je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" kako se ovih dana moglo vidjeti da je turistička sezona odlična.

- Promet je odličan, otprilike smo na 60 posto iz 2019. godine. Kad uspoređujemo s 2020. godinom, tu smo u plusu oko 40 posto, rekao je Damiš.

Kaže kako su najčešći posjetitelji Rijeke turisti iz Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke, no bilježi se i porast broja gostiju iz Češke, Poljske i Slovačke.

- To možemo zahvaliti redovnoj liniji Regio Jeta koji se uveo prošle godine, objasnio je.

Što se tiče smještaja, ističe kako se trenutno najviše prometa ostvaruje preko privatnih smještaja – oko 60 posto. Ipak, očekuje se kako će se to promijeniti.

- Imamo novi hotel Hilton s pet zvjezdica. To će sigurno utjecati na omjere kako će se ostvariti turistički promet, koji očekujemo da će ove godine stvarno biti odličan, kaže Damiš.

Ističe kako u Rijeci postoji veliki broj mjesta za testiranje na covid-19, s kojima žele pomoći u ostvarenju uspješne turističke sezone, kao i siguran povratak gostiju u svoje zemlje.

- Mi smo osigurali svima da se mogu testirati po povlaštenoj cijeni – ne samo u Rijeci, nego u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji, napominje.

Kaže kako je kroz komunikaciju s gostima vidljivo da smatraju Hrvatsku sigurnom zemljom u koju rado dolaze. Što se turističke ponude u Rijeci tiče, ističe kako Rijeka nudi puno više od mora.

- U ovim danima kad imamo brojne goste, najposjećeniji su naši muzeji – imamo i neke nove, moderne muzeje, a pred toga i Trsatski Kaštel, centar grada… može se puno toga naći - što kulture, što gastronomije. Jedna vrlo bogata ponuda, zaključio je za HRT Damiš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:39