Zbog zrakoplova 737 MAX

Turkish Airlines sprema tužbu protiv Boeinga

Prijevoznici širom svijeta povukli su u ožujku iz prometa Boeingove 737 MAX-ove nakon dvije teške nesreće u Indoneziji i Etiopiji u kojima je stradalo ukupno 346 ljudi
Ilustracija
 Tonci Plazibat / CROPIX

Vodeća turska aviokompanija Turkish Airlines sprema se podnijeti tužbu protiv američkog Boeinga zbog neizvjesnosti oko spornog modela 737 MAX, objavila je u petak novinska agencija Demiroren.

Prijevoznici širom svijeta povukli su u ožujku iz prometa Boeingove 737 MAX-ove nakon dvije teške nesreće u Indoneziji i Etiopiji u kojima je stradalo ukupno 346 ljudi.

Boeing je početkom tjedna objavio da će u siječnju privremeno obustaviti proizvodnju problematičnog zrakoplova, ne navodeći koliko će dugo obustava trajati.

Turkish Airlines objavio je u ožujku da je suspendirao letove 12 zrakoplova tog tipa u svojoj floti. Predsjednik uprave Bilal Eksi u lipnju je izjavio da zrakoplovna kompanija očekuje kompenzaciju za gubitke proizišle iz prizemljenja zrakoplova.

Turska aviokompanija planira podići sudsku tužbu protiv Boeinga jer nije od proizvođača dobila dostatna objašnjenja, objavio je Demiroren u četvrtak navečer, ne navodeći izvor te informacije.

Zbog povlačenja Boeingovih 737 MAX-ova Turkish Airlines bio je prisiljen smanjiti broj domaćih letova i povećati cijene karata, navodi se u izvješću.

U Turkish Airlinesu nisu danas željeli komentirati izvješće Demirorena. Aviokompanija je očekivala da će joj Boeing ove godine isporučiti još 12 zrakoplova tipa 737 MAX.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:01