Ograničene usluge

Tvrtka stara 179 godina propala je zbog ogromnih dugova, a sada najavljuju povratak

Avioni propale britanske agencije Thomas Cook
 Goran Mehkek / CROPIX

Turistička kompanija Thomas Cook uskoro će ponovo početi poslovati, nakon prošlogodišnjeg kolapsa koji je rezultirao gubitkom tisuća radnih mjesta, a kineski vlasnik namjerava ograničiti pružanje usluga samo na internet, pišu srijedu britanski mediji.

Thomas Cook više neće imati zrakoplove, hotele ni fizičke poslovnice, bilježi BBC.

Kineski Fosun, vlasnik brenda, planira oživjeti najstariju britansku turističku tvrtku u roku od nekoliko tjedana kako bi iskoristio početak sezone rezervacija za iduće ljeto.

Kada će internetsko poslovanje biti pokrenuto ovisit će o tome kada će Thomas Cook dobiti dozvolu za rad, ali i o eventualnim dodatnim ograničenjima i propisima o karanteni za putnike u inozemstvo u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tvrtka stara 179 godina propala je zbog ogromnih dugova a njezin stečaj potaknuo je najopsežniju mirnodopsku akciju vraćanja građana iz inozemstva u povijesti - vraćeno ih je 150 tisuća, podsjeća BBC.

Fosun je bio veliki dioničar Thomasa Cooka a u studenom 2019. platio je 11 milijuna funti za njegove robne žigove, internetsku stranicu i profile na društvenim mrežama.

Thomas Cook je u međuvremenu pokrenuo internetsku stranicu koja radi u jako ograničenom opsegu i ne prodaje putovanja.

Da bi počela poslovati, kompanija treba dozvolu britanskog regulatora koja uključuje financijsku zaštitu paket aranžmana i nekih kategorija rezervacija letova a, prema pisanju nekih medija, mogla bi biti izdana za nekoliko dana.

Fosun nije želio komentirati informaciju o ponovnom pokretanju Thomas Cookova poslovanja.

Izvor je rekao da se želi pokrenuti kompaniju do Božića, kada građani počinju razmišljati o ljetnim praznicima. Pretpostavlja se također da će potražnja biti velika, s obzirom na ovogodišnje otkazivanje putovanja zbog koronavirusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:45