Skup u Euroherc osiguranju

U Zagrebu počeo skup menadžera okupljenih u poslovnu mrežu jugoistočne Europe

Riječ je o prvoj poslovnoj konferenciji jugoistočne Europe u organizaciji SEEBDN-a
Prva poslovna konferencija jugoistočne Europe
 Jerko Grubisic

Privatni sektor u jugoistočnoj Europi kroz umrežavanje i povezivanje može pozitivno utjecati na rast regije, istaknuto je na otvaranju konferencije mreže poslovnih ljudi, diplomata i poduzetnika jugoistočne Europe (SEEBDN). Riječ je, kako navode organizatori, a oni su, uz SEEBDN, i Hrvatska udruga poslodavaca i Euroherc osiguranje u čijim se prostorijama održava skup, o prvoj poslovnoj konferenciji jugoistočne Europe.

- Spajanje ljudi i kreiranje poslovnih prilika glavni su ciljevi SEEBDN-a. Jaka umreženost preduvjet je za stvaranje uspješnih poslova, ali isto tako važno je poticati ekonomski rast na području jugoistočne Europe – poručio je predsjednik SEEBDN-a Fritz Kaltenegger u obraćanju sudionicima konferencije čija je tema ekonomski rast i razvoj potpomognutih inicijativa privatnog sektora.

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić ocijenio je kako bez poslovnih savezništava i povezivanja s poslovnim partnerima iz Europe i svijeta nema ni konkurentnosti ni opstanka hrvatskog gospodarstva.

- Mi smo još uvijek malo gospodarstvo koje se uči kako biti poslodavac i funkcionirati na zajedničkom tržištu. HUP će se nastaviti boriti da stvorimo uvjete u kojima ćemo biti konkurentni, u kojima ćemo moći izvoziti proizvode i poslovati neometano, kako bi naše tvrtke bile kvalitetnije i time zanimljivije partnerima u regiji – najavio je Majetić.

Prema riječima člana Uprave SEEBDN-a i predsjednika Uprave Grimex Consulta Ivana Grosa, fokus djelovanja SEEBDN-a su male i srednje ambiciozne kompanije koje nadilaze prostor svog nacionalnog tržišta.

- Suradnja s malim i srednjim ambicioznim tvrtkama pomoći će ostvariti i pozitivno poslovno okružje regije. Hrvatska treba biti predvodnica ove suradnje i povezivanja regije s ostatkom EU – naveo je Gros.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, obrta i poduzetništva Zdenko Lucić sudionicima skupa ponudio je suradnju s hrvatskom Vladom na, kako je kazao, daljnjem poticanju poslovnog okruženja za investicije.

Zagreb, 05/11/2019, Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, 10000 ZAGREB - Poslovna konferencija jugoistoène Europe
Jerko Grubisic
Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta

- Ova asocijacija može svima nama pridonijeti kako bismo bili bolji i efikasniji u svim područjima djelovanja te nam pomoći za osiguravanje kvalitetnije međunarodne suradnje - ocijenila je predsjednica Nadzornog odbora Euroherca i članica Uprave SEEBDN-a Mladenka Grgić.

Tema prvog panela na skupu su uspjesi i iskustva austrijskog modela poslovnog razvoja. Na panelu, među ostalima, sudjeluju izvršni dopredsjednik Palfinger Grupe Gerhard Sturm, glavni tajnik austrijske federacije industrije Christoph Neumayer, zamjenik direktora bečke zračne luke Tillmann Fuchs a panel vodi Wolfgang Petritsch, predsjednik Austrian Marshall Plan fondacije, član Savjetodavnog odbora SEEBDN-a i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:45