ILI DOGOVOR ILI...

Udar iz Ljubljane: Petrol se sprema tužiti Vladu, tvrde da im je nanesena šteta od 45 milijuna eura!

Uprava Petrola, podsjetimo, jesenas je posjetila Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kako bi ishodila prestanak ‘zamrzavanja‘ cijena goriva

Benzinska postaja Petrola

 Andrija Lucic/Cropix/Cropix

Izračunavši kako mu je zbog ovogodišnjih Vladinih mjera o ograničavanju cijena goriva nanesena poslovna šteta od 45 milijuna i 600 tisuća eura, slovenski Petrol sprema se tužiti Vladu, čulo se na današnjoj Skupštini te kompanije u Ljubljani. Kako prenose slovenske Finance, pravni stručnjaci Petrola na Skupštini najavili su kako će predložiti nagodbu Državnom odvjetništvu najkasnije 15.siječnja iduće godine, a ako nagodba ne uspije uslijediti će tužba za nadoknadu štete.

Petrol, drugi najveći lanac benzinskih crpki u Hrvatskoj i najveći u susjednoj Sloveniji, računa da mu šteta zbog ograničavanja cijena goriva traje od 7. veljače prošle godine, a do spomenutog iznosa došao je, kako se čulo na Skupštini Petrola, uspoređujući prihode u 2021. s ovogodišnjim rezultatima.

Rasprava o mogućoj tužbi protiv Republike Hrvatske, našla se na dnevnom redu Skupštine Petrola na prijedlog Saveza udruga malih dioničara Petrola koji je predložio i tužbu protiv Republike Slovenije, budući je i slovenska Vlada ove godine sprovodila ograničenje cijena goriva. Uprava Petrola na Skupštini je izašla s procjenom da joj je mjerama slovenske Vlade o ograničavanju cijene goriva nastala šteta od 106 milijuna i 900 tisuća eura. I s slovenskom Vladom, kako se čulo na Skupštini, pokušati će se napraviti nagodba, a ako ne uspije, ide tužba Petrola.

Kada je u pitanju mogući spomenuti sudski spor u Hrvatskoj, predsjednica Uprave Petrola Nada Drobne Popović, kako navode Finance, iznijela je na Skupštini najavu kako će Petrol odštetu, ako bude potrebno, tražiti i na sudu Europske unije.

Uprava Petrola, podsjetimo, jesenas je posjetila Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kako bi ishodila prestanak ‘zamrzavanja‘ cijena goriva. Tada je Nada Drobne Popović upozorila kako je za poslovanje Petrola u Hrvatskoj nastala neizdržljiva situacija. Pokretanje sudskog spora tom prilikom nije spomenuto.

Iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja odgovorili su nam da će komentirati slučaj nakon održavanja skupštine Petrola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:54