Od ukupno osam

Ukrajini donirana dva robotska sustava DOK-ING-a za razminiranje

DOK-ING donacija strojeva Ukrajini

Hrvatski DOK-ING, inženjerski lider u robotskim sustavima u području razminiranja, obavio je primopredaju dva od osam robotskih sustava za humanitarno razminiranje Ukrajini doniranih od strane američkog donatora.

"Hrvatska je, nažalost, imala slično iskustvo kao Ukrajina, ali zahvaljujući tome stekli smo bogato iskustvo u protuminskom djelovanju. Kao što je na zadnjem sastanku s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim istaknuo premijer Plenković, sklopit će se i sporazum o suradnji u području protuminskog djelovanja između Ukrajine i Hrvatske, a jedan od najvažnijih segmenata te suradnje i pomoći je upravo isporuka naše opreme i strojeva za humanitarno djelovanje", istaknuo je Neven Karas, koordinator za poslove civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite.

"U ovim tamnim, teškim trenucima, kada čak nemamo niti struje, zaista možemo vidjeti tko su naši istinski prijatelji i ovom prilikom zahvaljujemo DOK-ING-u. Ovi robotski strojevi zaista spašavaju ljudske živote zahvaljujući daljinskom upravljanju i mnogim multifunkcionalnostima", poručila je Alina Kozlova, predstavnica SESU Ukrajine.

image

DOK-ING donacija strojeva Ukrajini

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:44