Veliko priznanje

UniCredit Grupa najbolja banka u zapadnoj Europi: ‘To potvrđuje da su nam klijenti u središtu svega što radimo‘

Ponosni smo na ova postignuća koja pokazuju zajedničku snagu naših trinaest banaka diljem Europe, poručio je glavni izvršni direktor

Andrea Orcel, glavni izvršni direktor UniCredita

 Bozzo/fotogramma/Zuma Press/Profimedia/Bozzo/fotogramma/zuma Press/profimedia

UniCredit Grupa, čija je Zagrebačka banka članica, proglašena je najboljom bankom za 2023. godinu. Uz ovo prestižno priznanje, proglašena je i najboljom u zapadnoj Europi u sklopu dodjele nagrada Bank of the Year u organizaciji renomiranog magazina The Banker. Tijekom tradicionalne svečanosti održane u Londonu, UniCredit je također proglašen bankom godine u Italiji i Bugarskoj.

Riječ je o dodjeli nagrada koja se smatra tržišnim standardom za izvrsnost u bankarstvu, a u sklopu ove nagrade, magazin ocjenjuje vodeće svjetske financijske institucije na temelju sposobnosti ostvarivanja povrata, stjecanja strateške prednosti i pružanja usluga na tržištima.

- Iznimno smo ponosni na ova postignuća koja pokazuju zajedničku snagu naših trinaest banaka diljem Europe te potvrđuju da su klijenti u središtu svega što radimo. Sve ovo, naravno, omogućili su kolege koji su stali iza strategije i kulture izvrsnosti koju njegujemo unutar banke. Nastavit ćemo podizati ljestvicu za sve naše klijente i zajednice na putu prema našem cilju da postanemo banka za budućnost Europe - istaknuo je Andrea Orcel, glavni izvršni direktor UniCredita.

Tijekom posljednje dvije godine, od pokretanja strateškog plana UniCredit Unlocked, banka je predano radila na kulturnoj i industrijskoj transformaciji, kroz pojednostavljivanje sustava, povećanje digitalnih i podatkovnih kapaciteta te implementaciju ESG načela u sve što radi - kako bi postala bolja, snažnija banka za zajednice u kojima djeluje.

Joy Macknight, urednica magazina The Banker, istaknula je da UniCredit bilježi impresivnu priču o preokretu. Na dobrom je putu da isporuči UniCredit Unlocked strateški plan za 2022. – 2024. i tako nadmaši svoje dosadašnje ambicije.

- Banka je u drugoj fazi svoje industrijske transformacije, nakon što je izvršila značajna ulaganja u digitalni i podatkovni segment. Uz nadogradnju IT arhitekture putem API-ja i infrastrukture u oblaku, UniCredit ulaže u digitalizaciju svih svojih procesa kako bi poboljšao iskustvo zaposlenika. Planovi kompanije na polju ESG-a su ispred drugih, posebice kod jačanja fokusa na društvena pitanja. Značajna partnerstva s Allianzom i Azimutom pokazuju dalekovidnost banke u pružanju izvrsne usluge i ponude za klijente - izjavila je Macknight.

The Banker, dio Financial Times Grupe, pruža ekonomske i financijske informacije o globalnom financijskom sektoru te je izgradio reputaciju zahvaljujući objektivnom izvještavanju od svog osnutka 1926. godine. Ranije ove godine, The Banker je proglasio UniCredit najboljom bankom za inovacije u digitalnom bankarstvu, najboljom bankom u zapadnoj Europi i najboljom bankom za plaćanja u sklopu dodjele Innovation in Digital Banking and Transaction Banking Awards.

Nove nagrade dodatno su priznanje UniCreditovoj transformaciji, o čemu već svjedoče ovogodišnja dodjela Euromoney Awards for Excellence, u sklopu kojih je banka proglašena najboljom u srednjoj i istočnoj Europi, kao i najboljom bankom i najboljom investicijskom bankom u Italiji, te u dodatne četiri zemlje u kojima je banka prisutna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 06:41