USPJEŠNA GODINA

Valamar Riviera isplaćuje dividendu od 0,20 eura po dionici

Dividende su iz zadržane dobiti ostvarene 2019. godine u iznosu od 24,3 milijune eura

Valamar riviera

Glavna skupština hotelske kompanije Valamar Riviera odlučila je da će svim dioničarima biti isplaćena dividenda od 0,20 eura po dionici iz zadržane dobiti ostvarene 2019. godine u iznosu od 24,3 milijune eura, izvijestili su u utorak iz Valamara.

Odluku o dividendi i druge odluke Glavna skupština Valamara donijela je na sjednici 24. travnja, pri čemu se u objavi na Zagrebačkoj burzi kaže da će dividenda biti isplaćena 10. svibnja svim dioničarima koji Valamarove dionice imaju na dan 28. travnja.

Na skupštini je predsjednik nadzornog odbora Gustav Wurmböck najavio je da će u lipnju podnijeti ostavku na tu funkciju, a za novog predsjednika Nadzornog odbora predložen je Franz Lanschützer.

"Time će se osigurati kontinuitet podrške najvećih dioničara u upravljačkoj strukturi Valamara i poslovni model koji stvara nove vrijednosti za dionike kroz dugoročna ulaganja u kvalitetu, zaposlenike, destinacije, inovacije i pozitivan društveni učinak", dodaju iz Valamara.

Iznose i da su u 2022. u objektima pod upravljanjem Valamara realizirane investicije od 66 milijuna eura te da je ostvaren potpuni oporavak poslovanja na razinu 2019. godine.

Proširili su i portfelj u Austriji kroz akviziciju trećeg hotela u Obertauernu, dok za ovu godinu najavljuju nastavak ulaganja od 58 milijuna eura, od čega 32 milijuna eura u podizanje kvalitete u Dubrovniku kroz partnerstvo Valamara i AZ mirovinskih fondova.

Prema podacima sa Zagrebačke burze, dva glavna dioničara Valamara - Goldscheider Keramik i Wurmbock Beteiligungs drže najviše dionica, po 19,85 posto, dok iznad pet posto ima tvrtka Satis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:15